sunnuntai, 17 tammikuu 2021 18:22

KooKoon huippulupaus Jesse Nurmi: "Olen seuran puolelta hyvissä käsissä"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
KooKoon huippulupaus Jesse Nurmi: "Olen seuran puolelta hyvissä käsissä" Riku Laukkanen

Jesse Nurmi kuuluu KooKoon juniorikoulun kärkitalenttien joukkoon. 15-vuotias laitahyökkääjä pelasi U18-ikäluokan SM-sarjaa jo viime kaudella.

KooKoon U18-joukkue pystyi syyskaudella lunastamaan alkukauden tavoitteensa ja nappasi viimeisenä kymmenentenä joukkueena paikan kevätkauden ylemmästä loppusarjasta.

– Kausi käynnistyi joukkueelta hyvin. Tavoitteenamme tälle kaudelle oli saada paikka ylemmästä loppusarjasta. Sen nyt saavutimme ja voimme olla siitä ylpeitä. Työntekoa ei voi kuitenkaan lopettaa vaan jaksaa painaa eteenpäin, Jesse Nurmi korostaa.

Kauden keskeytyminen joulukuun alussa muokkasi suunnitelmia uusiksi, mutta harjoittelussa on löydetty hyvin vaihtoehtoisia toteutustapoja.

– Aika samanlaisella rytmillä olemme pystyneet harjoittelemaan kuin normaalioloissakin. Vain vähän pienemmissä ryhmissä. Jäätä on ollut hyvin tarjolla, kun hallissa on ollut tavallista hiljaisempaa.

* * *

KooKoon Liiga-joukkue tiedotti kesäkuussa 2020 tehneensä Nurmen kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen. Kiinnitys oli merkittävä askel Nurmen jääkiekkoilijan uralla.

– Sopimus lisäsi tietenkin motivaatiota ja osoitti yhden tavoitteen saavuttamisesta. Nyt pitää sitten pystyä tekemään entistä ahkerammin töitä. Koen, että olen seuran puolelta hyvissä käsissä.

Viime kauden Nurmi aloitti C-nuorten SM-sarjassa. Marraskuussa hän  debytoi B-nuorten SM-sarjassa.

– Olihan se iso steppi. Debyyttipeli KalPaa vastaan jännitti aika paljon. Mutta maali heti avauspelissä sai jännityksen laukeamaan, Nurmi muistelee voittoon päättynyttä ottelua. Hän sanoo maalin olevan toistaiseksi mieleenpainuvin osumansa.

Nurmea kuvailtiin KooKoon sopimustiedotteessa  "hyökkäysorientoituneeksi laitahyökkääjäksi, jolla on polte tehdä tulosta".

– Olen parempi hyökkäyspäässä kuin puolustuspäässä. Luistelunopeus ja  maalipaikkojen luominen ovat vahvuuksiani. Puolustuspelin vahvistamiseen keskitytään treeneissä. Puolustuspeliin ei voi kuitenkaan liikaa keskittyä hyökkäyspelin kustannuksella, Nurmi korostaa.

* * *

Vuosi sitten Nurmi oli mukana Pohjola-leirillä. Kokemus on jäänyt  hienona palkintona harrastuksessa edistymisessä.

– Pääsin näkemään pelikavereita eri puolelta Suomea ja sain olla mukana parhaiden kohtaamisessa. Meillä oli hyvä yhteishenki leiriläisten kesken, Nurmi kiittelee.

Näytöt leiriltä ja seurajoukkueesta poikivat valinnan U16-maajoukkueen elokuun leirille. Maajoukkue oli odotettu askel uralla eteenpäin.

– Maajoukkuerinkiin pääsy on ollut tähän mennessä hienoin saavutukseni. Leiriohjelmaan kuului paljon testaamista, ja puhuimme paljon pelistä pienemmissä ryhmissä, Nurmi tiivistää Vierumäen kokoontumisen annin.

Ensi vuoden tavoitteisiin kuuluu myös lukio-opintoihin jatkaminen. Liikunnan ohella äidinkieli kuuluu Nurmen suosikkiaineisiin.

Jesse Nurmen tavoitteet jääkiekkouralla ovat korkealla. Tavoitteita löytyy viiden vuoden päähänkin.

– Toivottavasti saan silloin pelata jääkiekkoa ammattilaisena jossain hyvässä sarjassa.

Jesse Nurmi / lyhyet

Paras pelaaja vastustajien riveistä?
– Kalle Varis, SaiPa

Hankalin puolustaja ohittaa?
– Luka Tiihonen, Tappara

Suosikkipelaaja maailmalta?
– Connor McDavid, Edmonton Oilers

Suomalainen suosikki?
– Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta