maanantai, 07 joulukuu 2020 11:41

U18 SM: Ässien kaksikko pistepörssin kärjessä – Tässä tilastot

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
U18 SM-alkusarjan parhaita pistemiehiä syyskaudella: Bence Horvath (vas.), Jesperi Kaukonen, Leevi Kinnunen ja Lenni Hämeenaho. U18 SM-alkusarjan parhaita pistemiehiä syyskaudella: Bence Horvath (vas.), Jesperi Kaukonen, Leevi Kinnunen ja Lenni Hämeenaho. Riku Laukkanen / Jari Mäki-Kuutti

U18 SM-alkusarjan syyskauden pistepörssin ylivoimainen kärkimies oli Ässien Lenni Hämeenaho. Laitahyökkääjä oli myös syksyn paras maalintekijä.

16-vuotias Hämeenaho kirjasi syksyn 24 ottelussaan yhteensä 46 pistettä, joista 20 oli maaleja. Toista kauttaan Ässissä pelaava Kajaanin Hokin kasvatti takoi viime kaudella pisteitä Ässien C-nuorissa: syyskausi tuotti 30 ottelussa 50 pistettä.

Hämeenaho on hallinnut U18 SM-sarjan pistepörssiä syyskaudella ja ollut myös sarjassa toisena olevalle joukkueelleen huipputärkeä pelaaja. Hämeenaho on ollut pisteillä lähes 38 %:ssa Ässien kaikista syyskauden maaleista.

Pistepörssin kakkospaikalla on Ässien ykkösketjun hyökkääjä Jesperi Kaukonen. Hämeenahon tapaan 2004-ikäluokan pelaaja sijoittuu maalipörssissä toiseksi 17 osumallaan. Pääosan kaudesta yhdessä Niklas Ketosen kanssa pelannut ketju on tehnyt syyskaudella peräti 51 maalia - lähes 42 % Ässien kaikista maaleista.

Ässä-kaksikon jälkeen listalle sijoittuvat Kärppien Leevi Kinnunen ja KalPan Bence Horvath. Kinnunen on jäänyt viimeisissä 18 ottelussaan vain kerran pisteittä. Unkarilainen Horvath pelaa toista kauttaan Suomessa ja oli viime kaudella syyskauden toiseksi paras pistemies C-nuorten SM-sarjassa.


Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta