keskiviikko, 23 syyskuu 2020 12:11

U18 SM: Tappara-hyökkääjä hattutemppuili tilastokärkeen – "Kova asenne ja intohimo huokuu pelaamisesta"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
U18 SM: Tappara-hyökkääjä hattutemppuili tilastokärkeen – "Kova asenne ja intohimo huokuu pelaamisesta" Jari Mäki-Kuutti

U18 SM-alkusarjassa eniten maaleja tehnyt Tappara on napannut kolme voittoa viidestä ottelustaan. Yhteensä 27 maalia takonut joukkue iski sunnuntaina Sportin verkkoon yhdeksän osumaa. Laitahyökkääjä Tommi Männistö on kahden hattutemppunsa ansiosta sarjan maali- ja pistepörssien kärkinimi.

Ensimmäistä kauttaan Tapparan U18-joukkueen päävalmentajana toimiva Kasperi Saarinen tunnistaa  joukkueensa vahvuudet, mutta myös kehityskohteita riittää.

– Maalimäärissä on paljolti kyse joukkueen aktiivisuudesta ja suorahyökkäyspelaamisesta. Päätypelissä ja erikoistilanteissa olemme myös onnistuneet kauden avauspeleissä. Toisaalta olemme päästäneet aivan liikaa maaleja.

– Tasaisuutta odotan joukkueen pelaamiseen vielä lisää. Harjoituspelissä teimme paljon hyviä asioita. Niitä pitää pystyä peleissä toteuttamaan, Saarinen tiivistää.

* * *

16-vuotias Tommi Männistö osui Sportia vastaan kolmesti ja teki hattutempun myös viikkoa aikaisemmin JYPiä vastaan. Viiden ottelun jälkeen Männistön tilillä on yhteensä yhdeksän (6+3) pistettä.

Riihimäkeläisen Nikkarien kasvatti pelasi kasvattajajoukkueessaan ja Hyvinkään Jää-Ahmoissa kevääseen 2019 saakka. Viime kaudeksi hän siirtyi Jokereihin ja esiintyi seuran U18:ssa 31 ja U16:ssa yhdeksässä ottelussa.

Maajoukkuepaidassa (U16) Männistö debytoi Tshekkiä vastaan käydyissä maaotteluissa elokuussa 2019 ja onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan.

Tälle kaudelle Männistö vaihtoi uusiin maisemiin Tampereelle ja pelaa ensimmäistä kauttaan Tappara-paidassa.

– Tommin vahvuuksiin kuuluu hyvä luistelutaito. Kova  asenne ja intohimo huokuu myös pelaamisesta. Hän on hyvä reagoimaan eri tilanteissa. Vahvana kiekollisena pelaajana hän pystyy murtautumaan maalintekopaikoille ja on hyvä haastamaan yhdellä yhtä vastaan –tilanteissa, myös kovassa vauhdissa, Kasperi Saarinen kuvailee Sammon lukion urheilulinjaa käyvää Männistöä.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta