keskiviikko, 16 syyskuu 2020 11:17

U18 SM: Nuorempi Lundell pistepörssin kärjessä – vaikeuksien kautta uuteen nousuun

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
U18 SM: Nuorempi Lundell pistepörssin kärjessä – vaikeuksien kautta uuteen nousuun Riku Laukkanen

HIFK:n Kasper Lundell on aloittanut kautensa U18 SM-sarjassa lennokkaasti. Lundell on napsinut kolmessa ottelussaan kahdeksan pistettä ja johtaa alkusarjan pistepörssiä.

16-vuotias Lundell teki avauspelissään TPS:ää vastaan kaksi maalia, joista jälkimmäisen alivoimalla. Viime viikonlopun paikallispelissä Jokereita vastaan hän iski 4-3-voittomaalin päätöserässä ja kirjasi ottelusta pisteet 1+2. Sunnuntaina HIFK oli voitokas Lukkoa vastaan, ja Lundell (1+2) onnistui jälleen alivoimamaalissa.

Viime kaudet ovat olleet Lundellille kuitenkin hankalia, kun loukkaantumiset ovat pitäneet pelaajaa poissa kaukaloista. Viime kaudella hän palasi tositoimiin tammikuussa ja pelasi viisi ottelua HIFK:n U16:ssa pistein 3+5.

– Kasperin kohdalla on hyvä muistaa, että kaksi edellistä kautta ovat olleet hänelle tosi vaikeita jääkiekkoilijana. Tämän kauden osalta takana on vasta lyhyt otanta, vaikka mainiosti onkin kausi lähtenyt käyntiin, HIFK:n U18-joukkueen päävalmentaja Joni Töykkälä kertoo.

Lundellilla ja Töykkälällä on yhteistä historiaa jo HIFK:n U16-joukkueesta. Päävalmentaja on luottavainen tulevaisuuden osalta. Lundellilla on mainiot eväät kehittyä huipulle asti.

– Hänellä on todella kova potentiaali pelaajana. Vertailua isoveljeen (Anton) en kuitenkaan lähtisi suuremmin tekemään. Mutta on selvää, että kummassakin veljeksessä on luontaisia johtajaominaisuuksia, jotka paistavat pitkälle.

– Kasper on joutunut varmasti pohtimaan pelitaukonsa aikana, katsooko jääkiekkokortin loppuun. Hän on osoittanut erinomaista itseohjautuvuutta, ja näyttänyt kuntoutuksen aikana, että on pystynyt aika yksinkin puurtaen kehittämään ominaisuuksiaan, Joni Töykkälä kehuu.

Olet nyt

Lisää U18 SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta