keskiviikko, 28 lokakuu 2020 12:06

U16 SM: Lukemia tilastojen kärjestä – tässä ovat syyskauden kovimmat torjujat

Kirjoittanut
HIFK:n Otto Nuto on esittänyt mainioita otteita U16 SM-karsinnoissa. HIFK:n Otto Nuto on esittänyt mainioita otteita U16 SM-karsinnoissa. Riku Laukkanen

U16 SM-karsintalohkot ovat edenneet puolivälin krouviin. Syyskauden maalivahtivertailuissa tilastojen kovimpia nimiä löytyy myös  kärkijoukkueiden takaa.

Lohkossa 1 sarjakolmonen Ilveksen Jimi Kuivila on torjuntaprosentilla mitaten tilaston kärkivahti. Lohkoa johtavan Tapparan maalilla Elmeri Pääsky on kantanut vastuuta 11 ottelussa ja torjunut niissä 10 voittoa. Pääskyn maalikeskiarvo (2,26) on tilaston kärkilukema.

Sarjataulukon neljäntenä olevan HPK:n Eemil Suvanto on kerännyt eniten torjuntoja. 12 ottelussaan Suvanto on torjunut keskimäärin reilut 35 kertaa ottelua kohden. Viime viikonlopun ottelussa Tapparaa vastaan Suvanto torjui peräti 57 kertaa.

Lohkossa 2 HIFK:n 14-vuotias Otto Nuto on torjunut viidessä ottelussa mainiolla 94,6 %:n tehokkuudella. Nuton päästettyjen maalien keskiarvo (1,41) on vertailussa omaa luokkaansa.

K-Espoon samaa 2006-syntyneiden iläluokkaa edustava Petteri Rimpinen torjui kauden avauspeleissään kaksi nollapeliä. Syyskauden ilman tappioita pelanneen KalPan maalilla Elmeri Manninen on torjunut seitsemän voittopeliä ja johtaa voittotilastoa.

Jokipoikien Christopher Rembetti on ollut lohkossa 2 maalivahtien ahkerin torjuja. Rembetti on kerännyt 10 ottelussaan lähes 41 torjuntaa ottelua kohden. Syksyn kahdessa ensimmäisessä KalPa-ottelussaan Rembetti torjui yhteensä hurjat 118 kiekkoa.


Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta