keskiviikko, 16 syyskuu 2020 12:43

U16 SM: Tässä ovat avauskierrosten kovimmat maalintekijät

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Otto Solin on ollut Ilveksen paras maalintekijä avauskierroksilla. Otto Solin on ollut Ilveksen paras maalintekijä avauskierroksilla. Mika Kylmäniemi

U16 SM-sarjan karsintalohkoissa suurin osa joukkueista on pelannut tähän mennessä neljä ottelua. Tappiottomasti kautensa ovat aloittaneet neljä voittoa napannut Jokerit ja kolmen voiton KalPa. Maalipörssin kärkipaikoillla ovat TPS:n ja KJT Haukkojen hyökkääjät.

Lohko 1:n maalipörssin ykköspaikkaa pitää hallussaan kuusi maalia iskenyt TPS:n Joonatan Martelius. Viiteen maaliin ovat yltäneet Tapparan Konsta Helenius, HPK:n Roope Vesterinen, Kärppien Lauri Eskola ja Ilveksen Otto Solin.

15-vuotias Martelius on onnistunut maalinteossa kaikissa neljässä ottelussaan ja merkkauttanut niissä pisteet 6+1. Viime kaudella Martelius teki C2:ssa 52 pistettä 26 ottelussaan. Neljän ottelun maaliputkessa on myös Tapparan Helenius.

Lohkossa 2 KJT Haukkojen Tuomas Urosen maalijyvä on ollut kohdallaan. Uronen on laukonut peräti kahdeksan osumaa. KalPan Aleksi Pulkkanen (6), KJT:n Rasmus Hokkanen (5), Pelicansin Oliver Kuntonen (5) ja KJT:n Akseli Reinikainen miehittävät maalintekijätilaston seuraavat sijat.

15-vuotias Uronen on tehnyt maaleistaan kaksi ylivoimalla ja yhden alivoimalla. Avauspeli K-Espoota vastaan tuotti neljä maalia ja viime perjantaina K-Vantaata vastaan tuli hattutemppu.

Uronen kuului jo viime kaudella C-nuorten SM-sarjan parhaisiin maalintekijöihin. Karsintasarjan 30 ottelussa syntyi 24 maalia, joilla hän oli sarjan syyskauden maalipörssin yhteistilastossa toisena.
 

Olet nyt

Lisää U16 SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta