tiistai, 12 lokakuu 2021 09:49

Maistuvaa menoa "Muikkilassa" –  Muik Hockey alkukauden selkeitä onnistujia: "Olemme pelanneet hyvää kiekkoa"

Kirjoittanut Heikki Löfman
Muik Hockey jatkoi vahvaa virettään viime viikonloppuna hakien vierasvoitot sekä Hollolasta että Järvenpäästä. Muik Hockey jatkoi vahvaa virettään viime viikonloppuna hakien vierasvoitot sekä Hollolasta että Järvenpäästä. Heikki Löfman

Uusikaarlepyyläinen Muik Hockey on yksi Suomi-sarjan alkukauden selkeistä onnistujista. Sarjan peräpäässä aiempina kausina nähty "Muikki" napsi viime viikonloppuna kaksi vierasvoittoa, kun joukkue kaatoi HC Giantsin Hollolassa 5–2 ja seuraavana päivänä Haukat Järvenpäässä niukasti 3–2.

Muik Hockeyn maukas neljän voiton ja vain yhden tappion rekordi oikeuttaa tässä vaiheessa sarjan kolmostilaan pistemenetyksittä yhä etenevän Nokian Pyryn ja Raahe-Kiekon jälkeen.

– Olemme pelanneet hyvää kiekkoa koko joukkue, mitä on auttanut se, että saimme preseasonin hyvissä ajoin käyntiin. Meillä on nyt hyviä pelaajia, joista jokainen on ollut alkukaudesta todella hyvin sitoutunut meidän pelisuunnitelmaamme.

– Ja tärkeää on ollut sekin, että olemme pystyneet operoimaan neljällä kentällisellä, joista jokainen on ollut peleissä hyvin sisällä, sanoo Muik Hockeyn ruotsalaisluotsi Michael Ringberg.

Mies sanoo, että joukkue on alkukaudesta keskittynyt paljon myös erikoistilanteiden hiomiseen. Tulos näkyi esimerkiksi Järvenpäässä, kun Muik Hockey iski pelin kolmesta maalistaan kaksi ylivoimalla – ensimmäisen näistä terävästi lyhyellä kahden miehen yv:llä.

– Olemme keskittyneet paljon sekä yli- että alivoimaan, ne ovat niin isossa roolissa tämän päivän pelissä. Näkisin että esimerkiksi Haukat-pelissä juurikin erikoistilanteet tekivät eron voiton ja tappion välillä.

Myös joukkueen maalivahtikaksikko Mathias Biskop – Julius Kukkola on onnistunut heti alkukaudesta. Kolme peliä pelanneen Biskopin torjuntaprosentti on 93,4, kaksi peliä pelanneen Kukkolan 92,2.

– Biskop on varmasti paremmassa kunnossa kuin kertaakaan aiemmin, ja ensimmäistä kauttaan miesten pelejä pelaava Kukkola on pelannut kaksi hyvää peliä, Ringberg kiittelee.

Muik Hockey jatkaa pelejään vasta 23. lokakuuta, kun joukkue matkaa sarjakakkonen Raahe-Kiekon vieraaksi.

– Saamme tähän kaksi kovaa ja hyvää harjoitusviikkoa. Varmasti osa pelaajista käy viikonloppuna kotiseuduillaan, mutta hommat jatkuvat taas heti ensi maanantaina.

Jo kahdeksan peliä pelanneen Huntersin kolmikko Patrik Mallenius – Jami Jokela – Miika Runsala matkaa pistepörssin kärkisijoilla Malleniuksen vetäessä letkaa tehoillaan 5+7=12. Sarjakärki Pyryn Waltteri Selimgerei on pörssikuutosena iskettyään neljään peliin yhdeksän (1+8) tehopistettä.

Torjuntapörssin kärjessä on Pyryn Olli Mustonen torjuntaprosentillaan 94,6 ennen Raahe-Kiekon tandemia Miska Olander – Mikko Taari. Neljäntenä on Biskop.

Suomi-sarja jatkuu kolmella pelillä perjantaina, ja lisää hokisäpinää on luvassa heti perään lauantaina ja sunnuntaina.

Suomi-sarjan tilastot löydät täältä.

Etsi sivustolta