tiistai, 05 lokakuu 2021 15:28

Viis poissaoloista – Raahe-Kiekko on avannut kauden vahvasti: "Hyökkäyspelaaminen on hyvällä tasolla"

Kirjoittanut Heikki Löfman

Jokaisesta viidestä pelistään vähintään pisteen kerännyt Raahe-Kiekko on yksi Suomi-sarjan alkukauden selkeitä onnistujia.

Viimeksi raahelaisten vireen saivat viime viikonloppuna kokea JHT ja S-Kiekko, jotka joutuivat poistumaan kaukalosta tappio niskassaan. JHT:n Raahe-Kiekko kaatoi vieraissa jatkoajalla maalein 5–4 Atte Junnilan iskettyä ratkaisun ajassa 61.34. S-Kiekon joukkue nollasi Raahessa ottaen 2–0-voiton Miska Olanderin 26 torjunnan siivittämänä.

Raahe-Kiekon päävalmentaja Olli-Aleksi Pietilä on varsinkin tuloksellisesti tyytyväinen alkukauden antiin.

– Kauteen valmistava jakso oli meillä erittäin repaleinen, sillä meillä oli todella paljon loukkaantumisia ja sairasteluja. Runsaasti on ollut ongelmia siinä, että saamme omin voimin vedettyä neljän kentän treenjä. Onneksi meillä on hyviä junnuja, jotka ovat käyneet paikkaamassa.

Ongelmiin peilaten raahelaisten alkukauden menestystä onkin syytä arvostaa.

– Hyökkäyspelaaminen meillä on ollut hyvällä tasolla. Luomme riittävän määrän paikkoja – jokaisessa pelissä olemme maalipaikat voittaneet. Tehokkaampia voisimme paikoissamme kuitenkin olla.

– Puolustuspelaamisessa meillä on haasteita siinä, että saamme kollektiivisen ja yhtenäisen paketin, Pietilä sanoo.

Raahe-Kiekko jatkaa pelejään väliviikonlopun jälkeen 15.10., kun JHT matkaa revanssi mielessään Raaheen.

– Saamme tähän hyvän toipumisjakson ja sitä kautta varmasti joitakin loukkaantuneina olleita pelaajia takaisin kokoonpanoon. Heille, jotka terveinä ovat, saamme hyvän ja vähän kovemman treenijakson ja pääsemme kehittymään. Top 6 -sija on tavoitteena runkosarjassa.

Suomi-sarjan kärjessä jatkaa vain kaksi peliä pelannut Nokian Pyry. Viisi tai kuusi ottelua pelanneista joukkueista eniten pisteitä ovat keränneet yhä tappioton Järvenpään Haukat, Raahe-Kiekko sekä Porvoon Hunters. 

Sarjan pistepörssin kärjessä jatkaa Huntersin Patrik Mallenius (4+6=10) ennen D-Kiekon Ville Hakalaa (4+5=9). Kahdeksan tehopisteen miehiä on viisi.

Kolme peliä pelannut Olander on maalivahtitilastoissa toisena torjuntaprosentillaan 94 edellään yhden pelin pelannut Pyry-veskari Olli Mustonen, 95,2. Raahe-Kiekon maalilla kaksi peliä pelannut Mikko Taari on tilastonelonen torjuntaprosentillaan 93,5.

– Meillä on kaksi hyvää maalivahtia. Hyvä tandemi ja hyvä kilpailutilanne, Pietilä kehuu Olander–Taari-kaksikkoa.

Raahe-Kiekon maalivahtien väliin tilastokolmoseksi kiilaa yhden pelin pelannut Laser HT:n Roni Järvitalo.

Suomi-sarja jatkuu yhdellä ottelulla jo keskiviikkona, kun Pyry matkaa Riemun vieraaksi Jyväskylään. Viikonloppuna pelataan taas useammalla paikkakunnalla.

Suomi-sarjan tilastot löydät täältä.

Etsi sivustolta