maanantai, 27 syyskuu 2021 16:20

Huntersin Siikala varovaisen tyytyväinen: "Kai tässä voi sanoa Tammisen olleen ainakin kerran oikeassa"

Kirjoittanut Heikki Löfman
Huntersin Patrik Mallenius (50) johtaa Suomi-sarjan pistepörssiä. Huntersin Patrik Mallenius (50) johtaa Suomi-sarjan pistepörssiä. Riku Laukkanen

Suomi-sarjan kärkeen laajalti povailtu Porvoon Hunters jatkoi pelejään viime viikonvaihteessa kaatamalla HCIK:n kotonaan selvästi maalein 5–0 mutta taipuen 4–6-vierastappioon D-Kiekolle.

Huntersin penkin taakse täksi kaudeksi hypännyt, juniorivalmennuksen parissa viimeisen vuosikymmenen operoinut kokenut kiekkomies Pekka Siikala arvioi joukkueensa kauden alkua positiiviseksi.

– Olemme tyytyväisiä, vaikka pelaamisessamme onkin vielä paljon korjattavaa. Kausi on pitkä, ja asioita korjataan hiljalleen – nyt on vasta neljä peliä pelattu.

Hunters on kairannut alkukauden peleistään kolme voittoa. Kauden toistaiseksi ainoa tappio tuli siis pyhänä Jyväskylässä. 

Siikala sanoo D-Kiekko-pelin, jota Hunters johti avauserän jälkeen 2–0 ja toisen erän alkupuolella vielä 3–1, paljastaneen porvoolaisten isoimman kehityskohteen.

– Kyllä meidän isoin haaste liittyy siihen, miten pystymme pitämään pelin tason hyvänä koko 60-minuuttisen. Pelaamisemme heilahtelee liikaa jo erienkin välillä. Kai tässä voi sanoa (Juhani) Tammisen olleen ainakin kerran oikeassa – 90 prosentin keskittyminen antaa 50 prosentin suorituksen, Siikala hymähtää ja jatkaa:

– Jyväskylässä avauserä oli meidän dominointia, mutta toisessa erässä peli lähti meidän käsistä. Emme olleet koko ajan tosissamme emmekä ytimessä, vaan näyttelimme. Kutsun sitä alibipelaamiseksi.

Samaan hengenvetoon mies sanoo ymmärtävänsä pelaajiaan.

– Olemme harjoitelleet paljon, sillä meillä on vain yksi vapaapäivä (maanantai) viikossa. Kuormaa on tullut paljon heti alkukaudesta, mikä näkyy henkisellä puolella.

Siikala sanoo käyneensä pelaajiston kanssa "arvokeskustelun" siitä, mihin joukkue tällä kaudella tähtää. Keskustelun pohjalta minimitavoite on Siikalan mukaan pudotuspeleihin pääsemisessä, mutta selvää lienee, että nälkä kasvaa kauden edetessä.

Aikuiskiekon pariin palaamisesta Siikala on innoissaan.

– Kyllä tämä on minun juttu. Aikuisten ja juniorien ero on siinä, että aikuisille pelin opettaminen on helpompaa ja aikuisten kanssa peliä mietitään enemmän yhdessä  – pelaajien kanssa keskustellaan enemmän. Tiistaina meillä on taas kapteeniston kanssa palaveri, jossa käymme asioita läpi ja mietimme joukkueen virettä.

Alkukauden onnistujista Siikala nostaa esiin 22-vuotiaan puolustajan Jani Rantasen, joka on aiemmin pelannut Huntersin junioreissa ja kolmos- ja nelosdivaria Urbaanilegendojen riveissä.

– Hän on pelannut todella hyvin – koko ajan meillä top 4 -pakkien joukossa. Siinä on hieno kasvutarina rakenteilla, todella positiivinen yllätys, Siikala sanoo suomen kirjakielen isän Mikael Agricolan synnyinseuduilta Pernajasta ponnistaneesta puolustajasta.

Mallenius pörssikärjessä

Suomi-sarjan kärjessä ovat vain kaksi ottelua pelanneet Nokian Pyry ja Muik Hockey, joka haki viikon ainoassa pelissään 7–4-vierasvoiton D-Kiekosta. Pyryä ei koronaongelmien takia kaukalossa viime viikolla nähty.

Enemmän kuin kaksi peliä pelanneista joukkueista paras pistekeskiarvo on sarjakolmonen Järvenpään Haukoilla, joka kaatoi lauantaina S-Kiekon vieraissa maalein 3–2. Sunnuntaina Haukkojen lento jatkui Porissa, kun joukkue kaatoi viime kauden finaaliuusinnassa Karhu HT:n voittolaukauskisan jälkeen maalein 4–3.

Sarjan kellariosastolla ovat nollakerholaiset HCIK, S-Kiekko ja HC Giants.

Suomi-sarjan pistepörssin kärjessä on Huntersin Patrik Mallenius tehoin 2+5=7. Kuuden tehopisteen miehiä on peräti yhdeksän.

Torjuntapörssin kärjessä on kauden toistaiseksi ainoassa pelissään Titaanit 27 torjunnallaan nollannut Raahe-Kiekon Mikko Taari. Enemmän kuin yhden pelin pelanneista maalivahdeista paras torjuntaprosentti on Haukkojen Samu Mäkisellä, tasan 93.

Suomi-sarja jatkuu taas tulevana viikonloppuna, kun pelejä on ohjelmassa perjantaista sunnuntaihin.

Suomi-sarjan tilastot löydät täältä.

Etsi sivustolta