maanantai, 20 syyskuu 2021 14:34

Pyry avasi Suomi-sarjan vahvasti: "Saimme koneet käyntiin ja jalat liikkeelle" – myös Hunters ja Haukat kahteen voittoon

Kirjoittanut Heikki Löfman
Pyry avasi Suomi-sarjan vahvasti: "Saimme koneet käyntiin ja jalat liikkeelle" – myös Hunters ja Haukat kahteen voittoon Jari Mäki-Kuutti

Suomi-sarja alkoi railakkaasti kuluneena viikonloppuna, ja yksi avausviikonlopun ehdottomia onnistujia oli Nokian Pyry, joka haki perjantaina 3–2-vierasvoiton hallitsevasta mestarista Karhu HT:stä ja kukisti päivää myöhemmin S-Kiekon kotikaukalossaan Nokialla selvästi maalein 8–1.

Porissa Pyry joutui tiukoille mutta seinäjokisia vastaan joukkue ei jättänyt mitään sattuman varaan ratkaisten pelin jo avauserässä. Pyry johti ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen tylysti 5–0 viiden eri miehen iskettyä kiekon ohi vieraiden maalilla aloittaneen Topi Salokankaan.

Kovin tavoittein kauteen lähteneen Pyryn päävalmentaja Sakari Salmela on ainakin pääosin tyytyväinen joukkueen viikonvaihteen esityksiin.

– Hyvä alku ja tärkeät pisteet, ettemme ala kipsata. Karhu-peli oli meiltä vähän hidasta jäkittämistä mutta S-Kiekkoa vastaan saimme koneet käyntiin ja jalat liikkeelle.

Salmela kertoo, että Pyry pyrkii operoimaan laajalla materiaalilla.

– Neljällä ketjulla haluamme pelata niin, että jalka liikkuu. Tavoitteena on olla Suomi-sarjan urheilullisin joukkue.

Vahvasti nokialaisuuteen luottavan Pyryn tuloksellinenkin tavoite on kova.

– Haluamme Mestis-karsintoihin, Salmela paaluttaa.  

Nokialaisten vahva alku näkyy myös sarjan pistepörssissä, jossa viiden tehopisteen Pyry-miehet Jesse Kylmäniemi (2+3) ja Waltteri Selimgerei (0+5) ovat top 5:ssä yhdessä Karhu HT:n Kasperi Nuton (3+2), Haukkojen Aleksi Virran (3+2) sekä Titaanien Simo Kauppisen (1+4) kanssa.

– Jesse tuli meille KOOVEEn A-junnuista ja osoitti heti olevansa valmis miesten peleihin. Ja Aleksi Tiala oli viikonloppuna puolustuksen kiekollinen liideri, mitä toki odotimmekin, Salmela sanoo.

Hunters kahteen vierasvoittoon

Pyryn lisäksi kahden voiton joukkueita Suomi-sarjassa ovat etelän herruudesta vääntävät Porvoon Hunters ja Järvenpään Haukat. 

Hunters avasi kauden kahdella vierasvoitolla, kun se haki sarjapisteet sekä Titaaneilta että Riemulta. Kotkassa napatun 4–2-voiton jatkoksi Hunters kaatoi Riemun vahvan päätöseränsä ansiosta 6–2. Porvoolaiset veivät päätöserän Jyväskylässä nimiinsä 4–0 Patrik Malleniuksen iskettyä sekä 3–2- että 4–2-maalit. Pelin kaksi viimeistä maalia Hunters laukoi tyhjään Riemu-maaliin.

Haukat kaatoi HC Giantsin Hollolassa 4–2 ja otti perään 6–3-kotivoiton HCIK:sta.

Ilman pistemenetyksiä ovat myös Raahe-Kiekko ja Muik Hockey, jotka voittivat avausviikonlopun ainoat ottelunsa.

Suomi-sarja jatkuu kahdella ottelulla perjantaina. Lisää pelejä on ohjelmassa heti perään lauantaina ja sunnuntaina.

Suomi-sarjan tilastot löydät täältä.

Etsi sivustolta