keskiviikko, 15 syyskuu 2021 19:29

Suomi-sarja alkuun, Karhu HT puolustaa mestaruutta uudessa komennossa: "Playoffit kiinnostavat taas" – myös finaalivastustaja Haukat valmis kauteen

Kirjoittanut Heikki Löfman
Karhu HT juhli Suomi-sarjan mestaruutta viime kauden päätteeksi. Mikä joukkue nostelee kannua ensi keväänä? Karhu HT juhli Suomi-sarjan mestaruutta viime kauden päätteeksi. Mikä joukkue nostelee kannua ensi keväänä? Heikki Löfman

Karhu HT lähtee puolustamaan Suomi-sarjan mestaruutta uudessa komennossa, kun ensimmäistä kertaa aikuisten peleissä vetovastuussa oleva Mikko Antila on korvannut kokeneen Mikael Kotkaniemen porilaisten penkin takana.

35-vuotias lavialaiskasvatti Antila on aiemmin nähty sekä Ässien että Pelicansin juniorijoukkueiden valmennustiimeissä.

– Tietyt asiat ovat erilaisia kuin juniorivalmennuksessa, mutta minut on otettu hyvin vastaan. Tämä on mieluisa paikka ja koen, että tämä on itselleni luonnollinen steppi kohti päätoimista valmentajuutta, Eurajoen Romussa päivätöitään vientikoordinaattorina paiskiva perheellinen Antila puntaroi.

Mies onkin monella tapaa kasvot sille, mitä Suomi-sarja on: perhe-elämän, työn tai opiskelun ja erittäinkin kilpailullisen jääkiekon yhdistämistä.

Karhun pelillistä puolta mietittäessä esiin nousee – niin kuin monen muunkin joukkueen kohdalla – rosterin muuttuminen viime kaudesta.

– Nuorempaa pelaajamateriaalia on tullut sisään. Esimerkiksi Esko Gröhn ja Lauri Salmi ovat todella mielenkiintoisia nimiä. Isoin menetys on Mika Huhtasalon siirtyminen Mestikseen ja FPS:ään. Toki hienoa, että pelaajat pääsevät meiltä eteenpäin, Antila pyörittelee.

Erityisesti viime kauden pudotuspeleissä tehoilleen Huhtasalon lisäksi Karhu-ryhmässä ei ole jatkamassa yli 500 liigapelin Tuomas Huhtanen, joka pohtinee uransa päättämistä. Muutaman muun viime kauden mestarin jatko on vielä hämärän peitossa.

Vaikka muutoksia on, näkee Antila joukkueensa tilanteen suhteellisen hyvänä.

– Aika hyvin olemme päässeet treenaamaan, vaikka toki meilläkin on ollut joitain karanteeneja. Tilanne varmasti normalisoituu nyt, kun saamme hommat kunnolla rullaamaan.

– Playoffit kiinnostavat taas – siitä sitten eteenpäin. Innolla odotamme kauden alkua ja tosipelejä, hienoa päästä taas pelaamaan.

Haukka-leiri nauttii katsojien paluusta

Karhu HT:n viime kevään finaalivastustaja, kotikulmillaan lempinimellä Mighty Hawks of Monte Carlo kulkeva Järvenpään Haukat oli viime kevään sensaatiojoukkue yllettyään runkosarjan 9:nneltä sijalta aina sarjan finaaleihin.

Haukkojen penkin takana jatkava Jarmo Räihä on painottanut jo pidempään urheilullisuutta ja päivittäiseen tekemiseen keskittymistä. Kun Haukka-nipussa on jonkin verran jatkuvuutta ja muutama mielenkiintoinen uusi vahvistus, voi joukkue lähteä luottavaisena perjantaina alkavaan Suomi-sarjakauteen.

– Menneet ovat menneitä, uusi kausi ja uudet kujeet. Saimme pelaajia ylöspäin ja Mestikseen, mikä antaa signaalin siitä, että olemme tehneet oikeita asioita, Räihä sanoo viitaten Nikita Kochubeinikin, Jesse Holopaisen ja Joonas Rinnetmäen Mestis-siirtoihin.

Vahvan selkänojan Haukkojen pelaamiselle antaa Samu Mäkinen, joka valittiin viime kaudella sarjan parhaaksi pelaajaksi ja maalivahdiksi.

– Samu pelasi loistavan viime kauden. Vähän olen ihmetellyt, ettei hän ole saanut näyttöpaikkaa sarjaporrasta ylempää. Toivotaan, että sekin hetki vielä koittaa.

Räihä näkee, että Suomi-sarjan isoimmat voittajasuosikit ovat Porvoon Hunters, Raahe-Kiekko ja JHT Kalajoelta.

– Karhua unohtamatta. Meidän ensimmäinen maali on pudotuspelipaikan saavuttaminen. Jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, niin se on realistinen tavoite. Sen jälkeen kaikki olisi taas auki, mutta niin pitkälle on turha vielä miettiä. Upein juttu juuri nyt on, että saamme taas pelata katsojien edessä! Räihä intoilee.

Suomi-sarja alkaa täydellä tohinalla viikonvaihteessa, kun ohjelmassa on 12 peliä kymmenellä eri paikkakunnalla. Kaudella 2021–22 Suomi-sarjan viikkoraportti julkaistaan aina alkuviikosta.

Suomi-sarjan tilastot löydät täältä.

Suomi-sarjankin sarjajärjestelmän löydät täältä.

Etsi sivustolta