×
maanantai, 02 marraskuu 2020 10:48

Raahe-Kiekko jatkaa Suomi-sarjan kärjessä – nuorentunut Pyry vahva Järvenpäässä: ”Urheilu on kaiken keskiössä”

Kirjoittanut
Nokian Pyryn päävalmentaja Niko Raiskio Nokian Pyryn päävalmentaja Niko Raiskio Mika Kylmäniemi

S-Kiekon maalein 9–3 voittanut Raahe-Kiekko jatkaa Suomi-sarjan kärjessä ennen HCIK:ta, kun pelattuja otteluja on joukkueesta riippuen takana 6–10. Kolmantena sarjassa on HCIK:lle jatkoajalla viikonloppuna hävinnyt D-Kiekko JHT:n pitäessä käsissään neljättä sijaa ennen Huntersia, joka taipui perjantaina 0–4-kotitappioon Haukoille.

S-Kiekko-voiton tehokkaimpina raahelaisista olivat tehot 2+1 nakuttaneet Atte Junnila, Ville Viitanen ja Joni Suominen. Jesse Häkkinen keräsi kolme syöttöpistettä.

Haukkojen viikonlopun toinen peli ei sujunut yhtä juhlavasti kuin Porvoossa, sillä Nokian Pyry haki Järvenpäästä selvän 6–2-vierasvoiton. Pyryn päävalmentaja Niko Raiskio kertoo sarjan keskivaiheilla majailevan joukkueen makselleen oppirahoja alkukaudesta.

Pyry on nuorentunut selvästi viime kaudesta, kun joukkueen jättivät muiden muassa Liigassakin meritoituneet Markku Flinck ja Ossi Pellinen.

– Joukkue on todella nuori. Meillä on tainnut olla kokoonpanossa alkukaudesta yhteensä 13 A-juniori-ikäistä pelaajaa. Se on näkynyt vielä tuloksessa, mutta päivittäinen tekeminen on ollut hyvällä tasolla, Raiskio sanoo.

Raiskio kertoo, että Pyryssä keskitytään nyt vahvasti nuorten pelaajien eteenpäin viemiseen.

– Urheilu on kaiken keskiössä. Hekin, jotka joukkueeseen viime kaudesta jäivät, ovat pääosin nuoria. On hienoa olla viemässä näitä pelaajia eteenpäin. Se on se meidän juttu.

Seuraavaksi Pyryn vireen mittaa JHT, joka matkaa Nokialle tulevana lauantaina. Yhteensä Suomi-sarjassa on edessä 10 ottelun viikonloppu.

Suomi-sarjan tilastot löytyvät täältä.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia

Etsi sivustolta