tiistai, 10 maaliskuu 2020 12:29

Suomi-sarjan välierät käyntiin, ottelupareina Kiekko-Espoo – Hunters ja FPS – D-Kiekko

Kirjoittanut Jussi Talvio
Miku Ronkainen Miku Ronkainen Harri Hedman

Viikonloppuna pelattiin puolivälieräsarjat loppuun ja niistä menivät voitokkaina välieriin FPS, Hunters ja D-Kiekko.

FPS – Raahe-Kiekko, otteluvoitot 3-1
La 7.3. Raahe-Kiekko – FPS 3-4 JE (1-1, 0-1, 2-1, 0-1)

Joukkueiden neljäs kohtaaminen ratkesi forssalaisten eduksi vasta jatkoerässä Joona Talan maalilla. Ottelu näytti ratkeavan kolmannessa erässä Kristian Tikan vietyä FPS:n jo 1-3 johtoon, mutta kotijoukkue ei lannistunut vaan tuli vielä kahdella 11 sekunnin välein tehdyllä maalilla tasoihin erän puolivälissä. Tasoitusmaalin teki joukkueen nestori Sami Ekoluoma. Jatkoerässä FS pääsi ylivoimalle ja ratkaisu syntyi ajassa 61:21.

Ottelusarja oli tasainen, kaksi viimeisintä peliä ratkesivat vasta jatkoerässä.


D-Kiekko – JHT, otteluvoitot 3-2

La 7.3. JHT – D-Kiekko 4-3 JE (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Lauantaina jatkettiin kotivoittojen merkeissä. JHT:n Juho Takkula löi voittomaalin ylivoimalla jatkoerässä ajassa 62:01. Jere Espo oli kotijoukkueen tehokkain kahdella maalilla.

Su 8.3. D-Kiekko – JHT (1-0, 1-0, 0-0)

D-Kiekko oli jälleen vahva Jyväskylässä ja meni jatkoon Taneli Lappalaisen ja Henri Niemen maaleilla. 2-0 osuma syntyi jo toisen erän alussa ja jäikin pelin viimeiseksi. D-Kiekon maalissa Antti Makkoselle nollapeli 27 torjunnalla. Virkaveli Joonas Tiippana JHT:n maalilla pelasi myös hienosti, 43 torjuntaa, 95,56%.


Hunters – Pyry, otteluvoitot 3-2

La 7.3. Pyry – Hunters 9-3 (2-2, 3-0, 4-1)

Jälleen suurinumeroinen kotivoitto. 2-2 päättyneen avauserän jälkeen Pyry hurjasteli selvään kotivoittoon ja Hunters oli toisen kerran peräkkäin Nokialla aivan aseeton. Juha Korkeamäki  ja Valtteri Mäkiviinikka tekivät Pyrylle kaksi maalia mieheen.

Su 8.3. Hunters – Pyry 6-4 (0-0, 4-4, 2-0)

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen toisessa erässä nähtiin peräti 8 maalia. Hunters siirtyi erän neljännellä minuutilla jo 3-0 johtoon, mutta erän puoliväliin mennessä tilanne oli jo 3-3. Pyryn Juho Painilainen laukoi vieraat vielä 3-4 johtoon. Huntersin Jesse Kankkunen kuitenkin tasoitti taukotilanteeksi 4-4.

Kolmas erä oli lievää Huntersin hallintaa ja joukkueen kapteeni Miika Runsala iski voittomaalin ajassa 53:39.

Ottelusarja oli varsin erikoinen, siinä nähtiin kolme todella selvää kotivoittoa ja peräti 49 maalia viidessä pelissä.


Välierät alkavat tänään tiistaina Espoossa ja Forssassa. Välierien otteluohjelma ja tilastot.

Suomi-sarjan karsinnat jatkuivat myös viikonloppuna. Haukat ja HCIK selvisivät karsintojen ensimmäiseltä kierrokselta voittajina ja varmistivat sarjapaikkansa. Laser HT:n ja Muik Hockeyn kohtalona on karsia II-div. joukkueita vastaan. Karsintojen pelitapa ja otteluohjelma selviävät II-div. lohkojen pudotuspelien päätyttyä.

Olet nyt