torstai, 05 maaliskuu 2020 15:51

Suomi-sarja: puolivälierien kolmannet ottelut pelataan torstaina ja perjantaina – Kiekko-Espoo ja FPS ovat voiton päässä välieristä

Kirjoittanut Jussi Talvio
Markku Flink Markku Flink Harri Hedman

Suomi-sarjan puolivälierissä on pelattu kaksi ottelua ja paras viidestä –systeemillä pelattavissa ottelusarjoissa on tänään ja huomenna vuorossa kolmannet pelit.

Karhu HT – Kiekko-Espoo 1-2 JE (0-0, 0-1, 1-0, 0-1), otteluvoitot 0-2

K-Espoo otti jo toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Porissa Karhu HT:n jatkoerään venyneessä pelissä maalein 1-2.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Kiekko-Espoo siirtyi 0-1 johtoon, kun puolustaja Daniel Takkusen viivaveto upposi maaliin ajassa 27:03. Maali oli Takkusen ensimmäinen miesten sarjoissa.

Karhu HT tasoitti pelin kolmannen erän neljännellä minuutilla. Tuomas Huhtanen nousi vahvasti maalille ja survoi kiekon väkisin maaliin. Erän loppu oli maaliton.

Jatkoerässä Nikke Kettukangas iski siniviivalta voiton Kiekko-Espoolle ylivoimalla ajassa 66:40. Kettukantaan rannari upposi maskin takaa verkkoon ja porilaisten hyvin pelannut maalivahti Kalle Kiviluoma oli voimaton.

Molemmat ottelut ovat olleet tasaisia vääntöjä ja K-Espoo on saanut tehdä parhaansa kurinalaisesti pelannutta porilaisryhmää vastaan. Ottelusarja jatkuu perjantaina Espoossa.

Raahe-Kiekko – FPS 2-4 (0-1, 0-1, 2-2), otteluvoitot 0-2

FPS voitti loukkaantumisista kärsivän Raahe-Kiekon myös vieraskentällä. FPS teki ensimmäisen ja toisen erän loppuminuuteilla maalin, maalintekijöinä Peteris Pujats sekä Kristian Tikka.

Totte Moberg vei vielä alivoimalla FPS:n 0-3 johtoon kolmannen erän alkupuolella, mutta Raahen Jakko Svensk kavensi tilanteeksi 1-3 ylivoimalla ajassa 45:12. Raahe-Kiekko tuli vielä viitisen minuuttia ennen loppua maalin päähän Joni Kauvosaaren maalilla, mutta ei pystynyt enää tasoitukseen. Lopullisen ratkaisun iski Tikka vajaa minuutti ennen kolmannen erän loppua.

Raahe-Kiekko kärsii tosiaan pelaajapulasta ja joutuu lähtemään myös torstaiseen kolmanteen osaotteluun vajaalla kokoonpanolla.

JHT – D-Kiekko 8-4 (3-2, 4-2, 1-0), otteluvoitot 1-1

JHT:n maalinteko sujui kotihallissa ja tuloksena selvä kotivoitto.

JHT sai otteluun salama-alun, kun ajassa 00:43 Jere Espo eteni röyhkeästi D-Kiekon puolustajien välistä maalille ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Tämän jälkeen Jarno Palola laukoi kiekon maaliin ylivoimalla ajassa 02:21. Seuraavat kaksi maalia teki kuitenkin D-Kiekko ja ajassa 15:31 peli oli jälleen tasan. Maalintekijöinä Jesse Jääskeläinen ja Olli Palsola. Seuraavaksi olikin sitten taas JHT:n vuoro ja Martin Krasnican sekä Juho Takkula veivät isännät taas kahden maalin karkumatkalle, kun peliä oli pelattu 23:34.

Toisen erän viimeisellä kympillä nähtiin vielä viisi maalia. Ensin D-Kiekko tuli toistamiseen kahden maalin takaa tasoihin, kun Palsola ja Joni Kallio maalasivat vain 22 sekunnin välein. Erän lopulla JHT iski kuitenkin vielä kolme maalia ja peli oli tilanteessa 7-4, kun lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmannen erän ainokaisen teki JHT Espon toimesta ja kotijoukkue marssi siis selvään 8-4 voittoon.

Kolmas osaottelu pelataan torstaina ja nähtäväksi jää jatkuuko selvien kotivoittojen sarja vai pystyykö JHT voittoon Jyväskylän isossa kaukalossa.

Pyry – Hunters 7-1 (2-0, 1-1, 4-0), otteluvoitot 1-1

Sunnuntaisesta vierastappiosta sisuuntunut Pyry ei antanut tiistaina Huntersille mahdollisuuksia ja tasoitti ottelusarjan murskavoitolla.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa reilut 13 minuuttia. Ensin Pyryn Markku Flinck täräytti komeasti Joni Mäkelän syötöstä 1-0. 2-0 maalin teki Valtteri Mäkiviinikka hienon kuvion päätteeksi ajassa 14:59.

Pyry siirtyi jo 3.0 johtoon toisen erän puolivälissä Waltteri Selimgerein maalilla. Hunters kavensi erän lopulla tilanteeksi 3-1 Nico Björkbackan toimesta.

Kolmas erä oli Pyryn näytöstä. Maalinteossa onnistuivat Jesse Kalliosalo, Ville Lehtonen ja Juho Painilainen kahdesti. Lopputulos 7-1. Santeri Metsänen oli jälleen luotettava Pyryn maalilla, torjuntaprosentti 96,88%.

Hunters ei oikeastaan missään vaiheessa ollut valmis peliin ja peli näytti ponnettomalta Pyryn energistä ja liikkuvaa peliä vastaan.

Ottelut jatkuvat Porvoossa torstaina. Jatkuuko kotivoittojen sarja vai saako Pyry voitosta riittävästi energiaa mukaansa voittaakseen myös vieraissa?

Olet nyt