maanantai, 02 maaliskuu 2020 16:24

Suomi-sarjan puolivälierien kolme ensimmäistä peliä päättyivät kotivoittoihin

Kirjoittanut Jussi Talvio
Nollapelin pelannut FPS:n Petrus Lintonen Nollapelin pelannut FPS:n Petrus Lintonen Janne Penttinen

Suomi-sarjan puolivälierien kolme ensimmäistä peliä päättyivät kotivoittoihin.

Hunters – Pyry 6-4 (2-1, 1-1, 3-2), otteluvoitot 1-0

Joukkueet olivat kohdanneet runkosarjassa kolme kertaa tämän kauden aikana ja Pyry oli voittanut kaikki kolme keskinäistä kamppailua.

Ottelun alku oli Huntersin hallintaa ja Teemu Mielosen lähietäisyydeltä tekemät kaksi maalia veivät Huntersin jo 2-0 johtoon ensimmäisen erän puoliväliin mennessä. Pyry kavensi pian ylivoimalla Jesse Kalliosalon maalilla. Erän loppupuoliskolla Pyryllä oli paremmat maalipaikat, mutta lisämaaleja ei nähty. 

Toisen erän alussa Huntersin Jesse Kankkunen iski aloituksen jälkeen lukemiksi 3-1. Pyry tuli vielä peliin mukaan Topi Salmelan kavennettua tilanteeksi 3-2. Toisen erän loppupuolella Pyrylle tuomittiin peräkkäin neljä jäähyä, mikä vei parhaan terän takaa-ajosta. Huntersin ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen maalin johtoasemassa.

Kolmannessa erässä Pyryn puolustuspään virheet kostautuivat ja Hunters pääsi Miika Runsalan ja Teemu Väisäsen maaleilla jo 5-2 johtoon. Aivan erän lopulla tehtiin maaleja vuorotahtiin, kun Pyry yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta peli oli käytännössä jo ratkennut. Loppulukemat siis 6-4 ja Huntersille ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan.

D-Kiekko – JHT 6-3 (1-1, 4-0, 1-2), otteluvoitot 1-0

Vahvan kauden pelannut D-Kiekko oli voittanut JHT:n jo kolmasti kauden aikana ja nyt tuli neljäs voitto.

Tasalukemiin 1-1 päättyneen ensimmäisen erän jälkeen D-Kiekko ratkaisi ottelun latomalla toisessa erässä 4 maalia JHT:n jäädessä maaleitta. Kolmannessa erässä JHT tuli vielä kahden maalin päähän Jani Nurkkalan ja Jere Erkkilän maaleilla, mutta D-Kiekon Valtteri Tiainen ratkaisi pelin lopullisesti minuuttia ennen loppua lyömällä kiekon tyhjiin ja loppulukemiksi jyväskyläläisten 6-3 voiton. D-Kiekon Ville Taskinen teki kaksi kotijoukkueen maaleista.

FPS – Raahe-Kiekko 3-0 (1-0, 1-0, 1-0), otteluvoitot 1-0

FPS voitti alkusarjassa Raahen kaksi kertaa, mutta viimeisin kohtaaminen ylemmässä loppusarjassa meni Raahe-Kiekon nimiin.

Forssa sai peliin salama-alun, kun vain 18 sekunnin pelin jälkeen Jukka-Pekka Kurtelius iski tarkalla laukauksella tilanteeksi 1-0. Kurtelius unohtui Raahen puolustukselta vapaaksi vasempaan laitaan ja nappisyötön maaliin tarjoili Joona Tala.

Toisessa erässä ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen Pasi Palmumäki laukomalla kiekon suoraan syötöstä maaliin. FPS:n hyökkäyksen käynnisti oman pään aloituksen jälkeen Leevi Kannisto ja nopea Miku Ronkainensyötti Palmumäelle maalin eteen.

Kolmannen erän neljännellä minuutilla kotijoukkueen Kristian Tikka kaadettiin, kun hän oli pääsemässä maalipaikkaan. Tuloksena rangaistuslaukaus, jonka Tikka laukoi vastuttamattomasti maalin kattoon ja tilanteeksi jo 3-0.

Ottelussa ei nähty enempää maaleja. Raahen maalissa Patrik Koivisto oli pelipäällä 49 torjunnalla (94,23%), mutta se ei riittänyt, kun kollega Petrus Lintonen FPS:n maalilla pelasi nollapelin 21 torjunnalla.

Suomi-sarjan karsinnoissa HCIK voitti Muik Hockeyn kaksi kertaa jatkoerässä ja johtaa otteluvoitoin 2-0. Laser HT ja Haukat pelasivat kaksi ensimmäistä peliä Oulunsalossa. Voitot tässä sarjassa ovat 1-1.


Otteluiden tilastot ja otteluohjelma löytyvät tulospalvelusta.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia