perjantai, 28 helmikuu 2020 16:06

Suomi-sarjan pudotuspelit ja karsinnat käyntiin viikonloppuna

Kirjoittanut Jussi Talvio
Karhu HT vei ottelusarjan HC Giantseja vastaan nimiinsä 2-0. Karhu HT vei ottelusarjan HC Giantseja vastaan nimiinsä 2-0. Mikaela Mäkitalo

Suomi-sarjassa on vuorossa kauden huipennus eli playoffit ja karsintapelit. Playoff-peleihin otettiin tällä viikolla varaslähtö villi kortti –kierroksen muodossa ja varsinaiset pudotuspelit alkavat sunnuntaina 1.3.

Villi kortti -peleissä kohtaavat ylemmän loppusarjan kaksi viimeistä ja alemman loppusarjan kaksi ensimmäistä joukkuetta ja täten ottelupareiksi selvisivät Raahe-Kiekko ja S-Kiekko sekä HC Giants ja Karhu HT. Kahdella voitolla jatkoon (paras kolmesta) on pelin henki villi kortti -kierroksella.

Raahe-Kiekko vs. S-Kiekko: Otteluvoitot 1-1 – Ratkaisu venyi kolmanteen peliin

Ensimmäinen peli tiistaina Raahessa päättyi S-Kiekon vierasvoittoon maalein 2-3. Tasaisen ottelun voittomaalin iski S-Kiekon Tomi Poikonen ajassa 48:20.

Keskiviikkona joukkueet kohtasivat Seinäjoella ja tällä kertaa Raahe-Kiekko vei voiton jatkoerään venyneessä pelissä maalein 3-4. Voittomaalin teki Raahen Fran Srketic ajassa 72:17. Raahe-Kiekon maalivahti Patrik Koivisto oli yksi voiton takuumiehistä 49 torjunnalla, torjuntaprosentiksi muodostui komea 94,23%.

Raahen päävalmentaja Joni Hannuksela oli tyytyväinen voitosta.

– Kyllä nämä ovat tiukkoja taistelupelejä, joissa jokainen laittaa itsensä likoon. Ylivoimamme oli keskiviikkona parempi kuin tiistaina. Kapealla materiaalilla mennään, kun seitsemän vakiokokoonpanon pelaajaa on sivussa loukkaantumisten takia.

HC Giants vs Karhu HT: Otteluvoitot 0-2 – Karhu HT:n maalintekovoima oli liikaa Hollolan jäteille

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Hollolassa vieraiden voittoon maalein 2-6. Karhu HT johti ottelua kahden erän jälkeen 1-3 Lauri Salmen (2) ja Santeri Rajakallion maaleilla. Kaikkiin maaleihin merkittiin syöttäjiksi kaksikko Kasperi Nuto ja Julius Harttunen.

Kolmannessa erässä nähtiin Jesse Huhtalan näytös, kun hän teki joukkueensa kaikki kolme maalia. Ottelun ratkaisseessa 1-4-maalissa Huhtala pääsi hyökkäykseen kesken kotijoukkueen painostuksen ja laukoi todella tarkasti kiekon maalin yläkulmaan Ville Vallin ja Severi Sillanpään syötöistä.

HC Giantsin päävalmentaja Jesper Jalonen oli mietteliäs pelin jälkeen.

– Vähän halvalla annettiin vastustajalle maalit ja hävittiin liikaa kaksinkamppailuita maalien edustoilla. Kamppailupelaaminen, terävyys ja rohkeus puuttuivat.

Kollega Robin Leppänen kiitteli omiensa asennetta.

–  Saatiin hyvä fiilis peliin ja joukkueen asenne oli tapissaan. Tärkeä voitto joukkueelle.

Toisessa pelissä Porissa HC Giants sai tehtyä viisi maalia, mutta kotijoukkue seitsemän ja siten Karhu HT meni tästä parista jatkoon otteluvoitoin 0-2. Kokenut Tuomas Huhtanen viimeisteli kaksi Karhu HT:n maaleista.

Playoffit käyntiin sunnuntaina

Varsinaiset playoffit käynnistyvät sunnuntaina. Kiekko-Espoon ja FPS:n vastustaja selviää vasta perjantaina. Kaksi muuta otteluparia ovat D-Kiekko ja JHT sekä Hunters ja Pyry.

Suomi-sarjan karsinnan ensimmäinen vaihe starttaa lauantaina. Paras viidestä –systeemillä pelattavissa sarjoissa vastakkain ovat Laser HT ja Haukat sekä HCIK ja Muik Hockey.

Otteluiden tilastot ja otteluohjelma löytyvät tulospalvelusta.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia