sunnuntai, 23 helmikuu 2020 13:10

Teemu Ramstedt nousi sankariksi paluuottelussaan: ”Tuntui hyvältä palata tänne”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Teemu Ramstedt. Teemu Ramstedt. Joni Hildén

Kiekko-Espoo nappasi 4–3-voiton jatkoajalla Suomi-sarjan ottelussa Porvoon Huntersia vastaan. Espoon Tapiolan areenalla perjantai-iltana pelatun pelin ratkaisuosumasta vastasi SaiPasta Espooseen siirtynyt Teemu Ramstedt.

– Jatkoajalla saatiin kiekko heti aloituksen jälkeen. Usein, kun aloituksen jälkeen kiekon saa, on vahvoilla kolmella kolmea vastaan pelattaessa. Aina kun jonkun tilanteen voittaa, siinä jotain aukeaa jostain. Jätkät pelasivat hyvin mulle sen tilanteen ja pääsi ampumaan kiekon sisään, Ramstedt kertasi osumaansa, joka tuli, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 46 sekuntia.

Ramstedt pelasi Kiekko-Espoon kakkoskentässä yhdessä Aleksi Järvisen ja Tommi Takaveräjän kanssa. Ottelu oli miehelle omien sanojensa mukaan aluksi vaikea eikä toisen erän loppuun tullut neljän minuutin jäähy helpottanut sitä.

– Itsellä oli vähän tahmea lähtö. Tuossa oli pieni pelitauko ja yritin vain päästä peliin sisään. Ei ollut meiltä ihan paras peli, mutta saatiin voitto kuitenkin, Ramstedt tuumi.

Espoolainen kiekkoilu ei ole Ramstedtille uusi juttu, sillä mies nähtiin Espoon Bluesin paidassa kausina 2011–2012 ja 2012–2013. Keväällä 2013 hänet myytiin Pietarin SKA:n joukkueeseen KHL:ään. Nyt seitsemän vuotta myöhemmin Ramstedt palasi tuttuun kaukaloon. Sarjataso oli vaihtunut ja joukkueen nimi, mutta pukuhuone löytyi vanhasta paikasta.

– Tuntui hyvältä palata tänne. Hyviä muistoja tulee mieleen, että silleen oli ihan tunteikasta tulla tänne messiin, Ramstedt paljasti.

Jo nimivahvan Kiekko-Espoon rosteriin Ramstedt tuo oman mausteensa taidokkaana ja virtuoosimaisena pelimiehenä. Perjantai-illan kamppailussakin nähtiin mieheltä hienoja oivaltavia syöttöjä, joista espoolaiset saavat taatusti nauttia lisää vielä kevään kuluessa. Myös espoolaisten päävalmentaja Kim Hirschovits on tyytyväinen saadessaan vanhan pelikaverinsa remmiin.

– Varmasti tulee tässä kevään aikana olemaan tosi tärkeä osa kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Kokenut, ollut eri paikoissa, pelinäkemys. Pystyy varmasti auttamaan pelaajia ja joukkuetta niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella. Ei sellaisia pelaajia koskaan missään sarjassa ja missään joukkueessa liikaa ole, Hirschovits totesi.

Ramstedt onnistui maalinteossa myös toisessa ottelussaan. Sunnuntain kotiottelussa JHT:tä vastaan hän teki ottelun avausmaalin. K-Espoo voitti ottelun maalein 6–1.

- Teemu Ramstedtin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
- Ottelun K-Espoo–Hunters tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia