keskiviikko, 12 helmikuu 2020 07:25

Suomi-sarjan loppusarjojen tilannekatsaus – Kiekko-Espoo on varmistanut runkosarjan voiton ja FPS kakkossijan

Kirjoittanut Jussi Talvio
Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilainen Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilainen Janne Penttinen

Suomi-sarjan loppusarjoissa joukkueet ovat pelanneet 3-4 peliä ja asetelmat playoff-/karsintapeleihin ovat osittain selvillä.

Ylemmässä loppusarjassa Kiekko-Espoo on kolmella voitolla varmistanut runkosarjan voiton. Joukkue on huimassa 16 ottelun voittoputkessa ja se ei ole hävinnyt marraskuun lopun jälkeen peliäkään.

Runkosarjan kakkospaikkakin on jo selvillä ja sen vie FPS. Viime viikonlopun voitot Pyrystä ja HC Giantsista pitivät forssalaiset kymmenen pisteen etumatkalla seuraaviin.

Kolmanneksi sarjassa on noussut Hunters, joka on voittanut kaikki neljä peliään ylemmässä loppusarjassa. Viime viikonloppuna joukkue voitti vieraissa JHT:n ja D-Kiekon.

Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilainen:

– Pelattiin viikonloppuna hyvät vieraspelit ja ollaan saatu puolustuspelaaminen nyt hyvälle tasolle. Lauantaina Kalajoella (2–5 voitto) oltiin tehokkaita. Vaikka JHT laukoi enemmän ja jouduttiin pelaamaan vastustajaa enemmän alivoimaa, niin pystyttiin hyvin pitämään heidät poissa maalipaikoilta.

– Sunnuntaina Jyväskylässä (0–5 voitto) pelattiin hyvä ensimmäinen erä, toisessa oltiin ajoittain pulassa ja kolmanteen taas petrattiin. Oltiin tylyjä maalipaikoissa ja maalissa Niko Tammi pelasi loistavan viikonvaihteen.

– Lähdimme matkaan jo perjantaina ja siitä mahdollisuudesta seuralle iso kiitos Nämä pitkät reissupelit ovat helpompia, kun pelipäivänä ei tarvitse istua bussissa aamuvarhaisesta alkaen.

Viimeisessä playoffien kotietupaikassa on kiinni D-Kiekko kahden pisteen päässä Huntersista. Viime viikonvaihteessa joukkue hävisi Kiekko-Espoolle ja Huntersille tekemättä maaliakaan, vaikka pelasikin molemmissa peleissä tuttua vauhdikasta ja yritteliästä kiekkoa.

Neljännestä sijasta neljä pistettä jääneinä Pyry ja JHT ovat tasapisteissä sijoilla 5.-6. ja niistä kolmen pisteen päässä Raahe-Kiekko pelin vähemmän pelanneena. Kaikilla joukkueilla on vielä mahdollisuus pudotuspelien kotietuun.

Sarjan kahdeksantena majailee HC Giants ja sille sijalle joukkue jääkin runkosarjan jälkeen.

Alemmassa loppusarjassa pelataan pääsystä pudotuspeleihin, suorasta säilymisestä sarjassa ja karsintojen kotiedusta. Villikortti-kierrokselle pudotuspeleihin ovat vahvimmin menossa S-Kiekko ja Titaanit. Tosin Karhu HT on vain pisteen päässä kotkalaisista kolmantena ja neljäntenä olevalla Riemullakin on vielä mahdollisuus nousta kahden parhaan joukkoon.

Viidentenä sarjassa on HCIK jo kymmenen pistettä toisesta sijasta jääneenä, joten mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat ohuet. Sen sijaan suoraan säilymiseen oikeuttavaan neljänteen sijaan on matkaa vain 4 pinnaa. Sijoilla 6.-7. olevat Laser HT ja Haukat pelaavat karsintojen kotiedusta. Kolme viimeisintä peliään voittanut Muik Hockey on edelleen sarjajumbona.

Sarjat pelataan loppuun kahden seuraavan viikonlopun aikana.


- Sarjojen tilastot ja otteluohjelma löytyvät tulospalvelusta.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia