perjantai, 31 tammikuu 2020 10:46

Suomi-sarjan tammikuun pelaajaksi on valittu Ville Viskari, HC Giants

Kirjoittanut Jussi Talvio
Suomi-sarjan tammikuun pelaaja Ville Viskari Suomi-sarjan tammikuun pelaaja Ville Viskari Janne Penttinen

Joukkueiden asettamien ehdokkaiden joukosta tammikuun pelaajaksi valittiin HC Giantsin 22-vuotias maalivahti Ville Viskari.

Viskari torjui tammikuussa viidessä ottelussa, joissa torjuntaprosentti oli komea 95,98%. Päästettyjen maalien keskiarvo oli näissä peleissä 1,6 ja mukaan mahtui kaksi nollapeliä. Voittoprosentti oli 80%. Viskari oli yksi avainpelaajista HC Giantsin noustua mukaan ylempään loppusarjaan aivan viimeisillä kierroksilla.

HC Giantsin maalivahtivalmentaja Kalle Kettukangas, miten luonnehtisit Viskaria?

– Hyvin peliä lukeva ja analysoiva maalivahti, rauhallinen, ei turhaan ota paineita peleissä. Pystyy kasaamaan itsensä hyvin nopeasti epäonnistumisen jälkeen. Ohjaa jämäkästi puolustuspeliä. Vahvuutena pelin lukeminen, peruspeli sekä lähipeli.

Ville on harvinaisen urheilullinen maalivahti, fyysinen kunto hyvä sekä myös voima/nopeus ominaisuudet riittävällä tasolla, voi sanoa että on erittäin urheilullinen ja motivoitunut harjoittelemaan.

Ville Viskari, millainen pelaajapolku on tuonut sinut Hollolaan ja Giantsiin?

– Olen kotoisin Imatralta. C/B junnuna pelasin Ketterässä ja Saipassa sekä ikäluokkien Mestistä että SM-sarjoja. A-junnuna pääsin mukaan Ketterän edustusjoukkueen rinkiin ja treeneihin.

– Hollolaan lähdin, kun viime kaudella siellä torjunut Joonas Tiippana antoi seurasta hyvää palautetta.

– Toimin Imatralla liikunnanohjaajana. Viikot treenaan pääsääntöisesti Imatralla ja viikon loppupuolella sitten Hollolassa.

– En tuntenut ennestään Giantsin mv-valmentaja Kettukangasta, mutta yhteistyö Kallen kanssa sujuu hyvin. Maalivahdille on tärkeää, että saa palautetta ja voi keskustella maalivahtipelaamiseen perehtyneen valmentajan kanssa. Kaikissa Suomi-sarjan seuroissa ei ole maalivahtivalmennusta ja tämä oli osaltaan vaikuttamassa siihen, että halusin siirtyä Giantsiin.

Ville Viskarin pelaajakortti.

Kuukauden pelaajaksi olivat vahvasti ehdolla myös Kiekko-Espoon Oscar Leppänen sekä D-Kiekon Juho Nyman.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia