keskiviikko, 29 tammikuu 2020 20:42

Suomi-sarjan päävalmentajien kommentit alkusarjan jälkeen

Kirjoittanut Jussi Talvio
Pyryn päävalmentaja Niko Raiskio Pyryn päävalmentaja Niko Raiskio Harri Hedman

Kysyimme Suomi-sarjan päävalmentajilta kommentteja joukkueen suorituksista alkusarjassa. Alla kyselyyn vastanneiden joukkueiden vastaukset kolmeen kysymykseen.

– Miten summaisit alkusarjan oman joukkueesi osalta?
– Missä asioissa olette onnistuneet ja missä on eniten kehitettävää?
– Mitkä ovat joukkueen tavoitteet loppusarjassa?

Jari Tapper, D-Kiekko

–  Alkusarja sujui tavoitteen mukaisesti neljän joukkoon tavoiteltiin ja se saavutettiin.
–  Hyökkäyspelaaminen on sujunut, mutta edelleen puolustuspelaaminen vaatii lisää tarkkuutta.
–  Säilyttää paikka neljän joukossa, eli kotietua tavoitellaan playoff-peleihin.

Asko Rantanen, FPS

– Tasaista suorittamista. 
– Tiivis viisikkopelaaminen, kehityskohteita on joka osa alueella esim. erikoistilanne pelaaminen.
– Ottelu kerrallaan vahvasti eteen päin omaa peliä kehittäen.

Jesper Jalonen, HC Giants

– Alkusarja alkoi osaltamme hyvin, saatiin muutama iso päänahka ja sitä kautta hyvä henki päälle. Marras-joulukuun vaihteessa alkoi vaikeampi jakso, mikään ei oikein onnistunut ja se näkyi tuloksissa. Saatiin kuitenkin muutama tärkeä voitto ennen joulutaukoa ja päästiin hyvistä asetelmista tauolle. Vuoden vaihduttua pystyttiin jatkamaan siitä mihin jäätiin ja sen jälkeen tuloksellisesti on kulkenut hyvin. Välillä pelillisesti ollaan saatettu yksittäisissä otteluissa olla huonompi joukkue, mutta meidän henkisesti vahva joukkue on löytänyt keinot voittamiseen. Viimeisestä yhdeksästä pelistä saatiin 21 pistettä ja ne siivittivät meidät tavoitteeseemme, ylempään loppusarjaan.
– Iso asia, missä onnistuttiin jo ennen kauden alkua, oli uusien pelaajien rekrytointi ja sitä kautta joukkueen kasaaminen. Olemme myös pystyneet viemään paljon joukkueen toimintaa ja arkea parempaan suuntaan viime kaudesta. Ja kaikki tämä on vaatinut sitä näkymätöntä taustalla tapahtuvaa työtä. Pelillisesti, ollaan onnistuttu yleisesti ottaen ihan hyvin puolustamaan. On ollut yksittäisiä pelejä, joissa on omissa kolissa vähän enemmän. Loppua kohden kuitenkin on parannettu huomattavasti ja puolustettu ihan kiitettävästi. Erikoistilanne pelaaminen on ollut myös erittäin hyvällä tasolla loppua kohden, viimeiseen yhdeksään peliin AV-prosentti on ollut 96,2 ja YV-prosentti 37%. Jos pystytään erikoistilanteet voittamaan, on ottelun voittaminen aika paljon helpompaa.
– Ylempi loppusarja oli tavoita ja se saavutettiin. Ei kuitenkaan pidä jäädä laakereilla makaamaan vaan pitää pystyä parantamaan. Ei kuitenkaan olla vielä keretty seuraavasta tavoitteesta puhumaan. Pitää jätkien kanssa keskustella ja kuunnella mitä he ajattelevat. Se on selvää, että selviytymään ei lähdetä, jokainen peli mennään voittamaan. Se ollaan jo osoitettu, että kenet vaan voidaan voittaa.

Mika Palmroos, HCIK

– Alkusarja meni meidän osalta alakanttiin. Oli liikaa ailahtelevaa peliä, ei saatu tasaisia suorituksia.
– Joukkue oli erittäin sitoutunut ja harjoitteli hyvin, mutta ei ole sellaista yksittäistä asiaa mikä meni hyvin mikä huonosti. Kehitettävää on joka päiväinen arkinen työ harjoituksissa ja peleissä.
– Loppukauden tavoite on sarjapaikan pitäminen.

Kim Hirschovits, Kiekko-Espoo

– Huomioiden miten rankka alkusarja on tässä sarjassa, oli se hyvin onnistunut joukkueelta monella saralla.
– Onnistuimme omissa tavoitteissamme ja pystyimme pitämään tasomme suurimmalta osin koko alkusarjan ajan. Monella saralla on kehitettävää koko ajan, mutta myös monta asiaa oli alkusarjan aikana vaikea kehittää kun pelien taso heitteli pelistä toiseen. Loppusarjassa jokainen peli on laadukkaampi, joten myös siinä pystyy mittaamaan ja kehittämään asioita paremmin.
– Tavoitteemme on pitää sijoituksemme sarjataulukon kärjessä.

Niko Raiskio, Pyry

– Alkusarja meni ailahtelevasti. Sarja lähti käyntiin hyvin, mutta marraskuusta tammikuuhun on ollut aaltoilevaa.
– Maalivahtipelissä ollaan onnistuttu. Kehitettävää on puolustuspelaamisessa kentän joka osa-alueella. Myös maalinteko on ajoittain ollut vaikeaa.
– Kauteen lähtiessä asetettiin joukkueen kanssa tavoitteeksi kuuden joukkoon, eli suoraan pudotuspelipaikkaan.

Joni Hannuksela, Raahe-Kiekko

– Runkosarja oli joukkueelta vahvaa suorittamista. Joukkueena onnistuttiin pelaamaan hyvällä tasolla. Alkukaudella loukkaantumiset hieman vaikuttivat tuloksiin, mutta kokonaisuudessaan kiitettävä arvosana.
– Joukkue onnistui puolustuspelaamisessa. Koko viisikolta jämäkkää työskentelyä sillä saralla. Kehitettävää kirkollisessa pelaamisessa.
– Tavoitteena ylemmässä loppusarjassa kuuden joukkoon, mutta ennen kaikkea pyritään nauttimaan laadukkaista loppusarjan peleistä.

Pasi Määttänen, S-Kiekko

– S-kiekon osalta syyskausi meni positiivisissa merkeissä. Mutta tammikuun viimeiset pelit olivat vaikeita ja jääminen täpärästi alempaan sarjaan ottaa todella koville.
– Pelaajat ovat olleet erittäin sitoutuneita joukkueeseen, pelaamiseen ja harjoitteluun. Pääsääntöisesti otteluissa olemme olleet parhaimmillamme. Edelleen on paljon kehitettävää pelin joka osa-alueella.
– Että ollaan parempia kuin nyt ja että pääsemme mukaan säälipleijarehin. 

Mika Iltola, Titaanit

– Titaanien osalta alkusarjaa kuvasti pitkälti uusien nuorien pelaajien totuttelu sarjan tavoille, 11 ensikertalaista Suomi-sarjassa.
Joukkueen nuoruus ja kokemattomuus näkyi etenkin maalinteon vaikeudessa. Joukkue olisi kaivannut paria kokenutta pelaajaa lisää. Pystyimme haastamaan ja pelaamaan kenttäpelissä tasapäisesti vastustajien kanssa, mutta ongelmat näkyivät johtoasemassa pelattaessa sekä maalinteossa esim. 7 jatkoaikaa joista 2 voitettua. Lisäksi työesteiden takia kokoonpano eli ehkä liikaa otteluiden välillä.
– Katson että aktiivinen pelitapa ja pelinopeus on parantunut kauden mittaan joukkueessa ja kauden edetessä on nuorimmat pelaajat saaneet myös malttia ja oppineet lukemaan peliä, milloin prässätä ja milloin pelataan keskustan kautta. Suurin kehityksen kohde on tulevaisuudessa kehittää pelaajien fysiikkaa ja voimaa ja tietysti jatkaa painotusta maalintekopeleissä.
– Titaanien tavoite alemmassa loppusarjassa on varmistaa sarjapaikka ja tavoitella kahden parhaan joukkoon.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia