maanantai, 27 tammikuu 2020 16:53

Suomi-sarjan alkusarja päätökseen – HC Giants ohitti S-Kiekon viimeisellä kierroksella ja selvitti tiensä ylempään loppusarjaan

Kirjoittanut Jussi Talvio
Suomi-sarjan alkusarja päätökseen – HC Giants ohitti S-Kiekon viimeisellä kierroksella ja selvitti tiensä ylempään loppusarjaan Pekka Vainio

Alkusarjan 30 peliä on nyt pelattu ja sarja jakautuu ylempään ja alempaan loppusarjaan. Viimeisille kierroksille riitti panosta, kun joukkueet taistelivat pisteistä ja paikoista ylempään loppusarjaan.

Perjantai 24.1.

Porvoossa kohtasivat Hunters ja Titaanit. Hunters oli kolmannen erän puolivälissä jo 4-1 johdossa, mutta Titaanit kiri lopussa maalin päähän, ottelu päättyi kotijoukkueen 4-3 voittoon. Porvoon jäähallin jää petti ensimmäisen erän puolivälin tienoilla ja ottelu jouduttiin pelaamaan loppuun viereisessä harjoitushallissa.

Raahessa Laser HT ei pystynyt yllättämään vaan kotijoukkue Raahe-Kiekko voitti 3-1 ja varmisti paikan ylempään loppusarjaan. Raahe-Kiekon maalilla torjuneen Patrik Koiviston torjuntaprosentti oli hieno 96,2%.

Espoossa HC Giants johti ottelua Kiekko-Espoota vastaan ensimmäisen erän jälkeen 0-2, mutta espoolaiset veivät lopulta voiton maalein 5-2. 


Lauantai 25.1.

JHT voitti Pyryn 4-1. Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alkupuoliskolla, kun JHT teki kolme maalia nopeaan tahtiin ja tästä ei vierasjoukkue enää toipunut.

S-Kiekko kärsi kirvelevän 1-2 tappion Karhu HT:lle. Tulos merkitsi sitä, että kolmen pisteen päässä S-Kiekosta ollut HC Giants säilytti vielä mahdollisuuden kahdeksanteen sijaan.

Kiekko-Espoo ja Haukat päättivät alkusarjansa Järvenpäässä. Espoo voitti ottelun maalein 4-7 ja samalla alkusarjan 80 pisteellä.

Forssassa FPS voitti Huntersin voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4-3. Palloseuran maalivahti Petrus Lintonen kukitettiin hänen saatuaan täyteen 200 peliä Forssassa ja yhteensä 300 peliä Suomi-sarjassa.

Kotkassa Titaanit piti pisteet 5-3 voitolla D-Kiekosta. Vauhdikas peli kääntyi kotijoukkueelle D-Kiekon kolmannen erän jäähyilyn myötä. Titaanien Ville Myyryläinen teki kaksi komeaa maalia, toisen hallitusti läpiajosta ja toisen kauniilla lämärillä suoraan syötöstä.

Riemu – HCIK päättyi lopputulokseen 1-4. HCIK:n maalilla Pontus Paakkonen torjui 47 kertaa prosentilla 97,9. 


Sunnuntai 26.1.

Sunnuntaina suurin mielenkiinto kohdistui peleihin HC Giants – HCIK ja D-Kiekko – S-Kiekko. Näistä voittajiksi HC Giants ja D-Kiekko. Tulokset merkitsivät sitä, että HC Giants ohitti maalierolla S-Kiekon ja eteni kahdeksan joukkoon ylempään loppusarjaan.

Muissa peleissä Raahe otti 3-6 vierasvoiton Muik Hockeysta, Pyry voitti Laser HT:n puhtaasti 1-8 sekä Karhu HT Riemun 3-2,

Ylempään loppusarjaan selvittivät tiensä Kiekko-Espoo, FPS, Pyry, D-Kiekko, JHT, Hunters, Raahe-Kiekko ja HC Giants.

Alemmassa loppusarjassa jatkavat S-Kiekko, Karhu HT, Titaanit, Riemu, HCIK, Haukat, Laser HT ja Muik Hockey.

Loppusarjat alkavat 1.2. ja otteluohjelmat löytyvät tulospalvelusta.            

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia