perjantai, 10 tammikuu 2020 12:45

Suomi-sarjan alkusarjan loppurutistus käynnissä Kiekko-Espoon johdolla

Kirjoittanut Jussi Talvio
Suomi-sarjan alkusarjan loppurutistus käynnissä Kiekko-Espoon johdolla Janne Penttinen

Suomi-sarjassa on joukkueilla tammikuun 26. päivänä päättyvää alkusarjaa jäljellä 4-6 peliä. Alkusarjan jälkeen sarja jakautuu kahtia ylempään ja alempaan loppusarjaan, joissa kummassakin pelataan yksinkertainen sarja helmikuun aikana. Ylemmän loppusarjan 6 parasta jatkavat suoraan pudotuspeleihin ja sijoille 7.-8. sijoittuneet pelaavat villi kortti -kierroksen alemman loppusarjan kahden parhaan kanssa. Alemman loppusarjan neljä viimeistä joukkuetta jatkavat karsintaan. Alkusarjan pisteet jäävät voimaan, joten lopullisten sijoitusten kannalta kaikilla peleillä on vielä merkitystä.

Kiekko-Espoo on sarjakärjessä. Joukkue voitti tammikuun alkupäivinä kahdesti sarjakakkosena olevan FPS:n ja venytti pistejohdon jo neljään pisteeseen. Kiekko-Espoo ei ole hävinnyt kotihallissaan vielä kertaakaan.

Kakkosena oleva FPS toipui tappioista nopeasti ja voitti viikon kolmannessa pelissään HCIK:n kotonaan. Jos Espoo on loistanut kotikaukalossaan, niin FPS on puolestaan sarjan paras vierasjoukkue. Pistekeskiarvo vieraspeleistä on huima 2,54 ja tilillä on toistaiseksi ainoastaan kaksi vierastappiota.

Sarjakolmonen Pyry on jäänyt seitsemän pisteen päähän toisesta sijasta. Joukkue voitti tammikuun ensimmäisissä kolmessa pelissään kahdesti ja kärsi tappion Raahessa.

Nelonen D-Kiekko on nokialaisista vain kolmen pisteen päässä. Vuoden avauspeli Huntersia vastaan tuotti kolme pistettä, mutta HCIK oli parempi jatkoajalla ja Riemu voitti kauden toisenkin paikallisderbyn, tosin vasta pitkäksi venyneen voittomaalikilpailun jälkeen.

Viidentenä jatkaa JHT, jonka vuosi on alkanut mollivoittoisesti kahdella tappiolla.

Tasapisteissä sijoilla 6.-7. ovat Hunters ja Raahe-Kiekko. Porvoolaiset ovat viiden ottelun tappioputkessa. Kaikki viisi ottelua ovat kääntyneet vastustajille maalin erolla tai jatkoajalla/voittomaalikilpailulla. Raahe-Kiekko voitti molemmat alkuvuoden ottelunsa ja Raahen Joni Suominen saavutti viikonloppuna kunnioitettavan 300 ottelun rajapyykin Suomi-sarjassa.

Edellisistä parin pinnan päässä kahdeksantena on S-Kiekko ja joukkue on siis tällä hetkellä kiinni viimeisessä ylemmän loppusarjan paikassa. He voittivat tasaisissa otteluissa sekä Riemun että HC Giantsin.

Sijoilla 9.-10. olevat Riemu ja HC Giants ovat jääneet kahdeksannesta sijasta seitsemän pisteen päähän ja kirittävää siis riittää, kun joukkueilla on viisi peliä jäljellä. Titaanit on kahden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena.

Sijalla 12. oleva Karhu HT katkaisi tappioputkensa voitolla JHT:sta. Matkaa ylempään loppusarjaan on jo 11 pistettä.

Sarjataulukon sijoja 13.-15. miehittävät pisteen välein HCIK, Haukat ja Laser HT. Viimeisenä jatkaa Muik Hockey, jolla on toistaiseksi vain 9 pistettä pelaamistaan 24 pelistä.

Sarjan tilastot löytyvät täältä.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia