tiistai, 03 joulukuu 2019 15:01

Suomi-sarjan viikkokatsaus: FPS jatkaa kahdella vierasvoitolla sarjan kärjessä

Kirjoittanut Jussi Talvio
Suomi-sarjan viikkokatsaus: FPS jatkaa kahdella vierasvoitolla sarjan kärjessä Harri Hedman

Keskiviikko 27.11.

Raahe-Kiekko – Muik Hockey 8-2

Raahe ei antanut kotikaukalossaan Muik Hockeyn yllättää vaan vei voiton selvin lukemin. Kotijoukkueen ykköskenttä oli vauhdissa, sentteri Jesse Häkkinen tehot 0+5 ja laiturit Kalle Sippala 3+0 sekä Joni Suominen 1+3.

Torstai 28.11.

Laser HT – JHT 2-4

Kotijoukkue piti pelin tasaisena JHT:n painostuksesta huolimatta. Minuutti ennen kolmannen erän päättymistä Laser tuli maalin päähän Mikko Tauriaisen maalilla ja ratkaisu nähtiin vasta 6 sekuntia ennen loppua JHT:n Eetu Tervalan löytyä kiekon tyhjään maaliin.

Riemu – D-Kiekko 3-2

1147 katsojaa oli todistamassa Riemun voittoa kauden ensimmäisessä Jyväskylän paikallisderbyssä. Riemun kokenut Markus Rämä iski voittomaalin ajassa 52:05.

Perjantai 29.11.

Titaanit – Hunters 3-6

Titaanit hallitsi kenttätapahtumia, mutta vain kolmella kentällä peliin tullut Hunters puolusti ja oli maalipaikoissa murhaavan tehokas. Huntersin Jevgeni Soloviev iski kolme vieraiden maaleista.

Pyry – FPS 0-4

Nokialla pelatussa kärkikamppailussa forssalaisten alku oli vahva ja he siirtyivät jo 0-2 johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelattu vain reilut neljä minuutta. Pyry jäi lopulta ottelussa maaleitta ja FPS:n Petrus Lintonen nollasi kotijoukkueen 28 torjunnalla.

Lauantai 30.11.

JHT – Kiekko-Espoo 5-2

JHT katkaisi Kiekko-Espoon voittoputken ehjällä esityksellä. Kalajoen ”Pirkonsuon pyhätön” pienessä kaukalossa vahvasti pelannut kotijoukkue meni ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon ja voittomaalin iski ylivoimalla Jarno Palola toisen erän loppupuolella.

Raahe-Kiekko – HC Giants 6-2

Raahe-Kiekko otti viikon toisen voittonsa. Tällä kertaa HC Giantsin vuoro oli taipua Raahessa. Teemu Vääräkoski ja Kalle Sippala iskivät kaksi maalia mieheen. Patrik Koivisto torjui luotettavasti kotijoukkueen maalilla.

Hunters – Karhu HT 7-3

Kahden tasaisen erän jälkeen Hunters ratkaisi ottelun vieden ottelun kolmannen erän nimiinsä 4-1. Paluun Peliitoista Huntersiin tehnyt Reno Goodwin pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja oli heti tehokas pistein 1+3. Teemu Mielonen nousi sarjan pistepörssin kärkeen iskettyään tehot 2+3. Mielosen kokonaispisteet kaudella ovat 12+23=35 19 pelissä.

Haukat – S-Kiekko 2-7

S-Kiekko katkaisi Haukkojen neljän ottelun voittoputken. Kolmas erä meni vieraille 0-3. Juho Niku torjui vieraiden maalilla 32 laukausta prosentilla 94,12%.

Titaanit – HCIK 6-3

Titaanit palasi voittokantaan viiden tappion jälkeen. Ottelu oli käytännössä ratkaistu jo toisen erän jälkeen, kun Titaanit johti 5-0. Kotkailaisista Santeri Salminen teki kaksi maalia ja Kalle Kolehmainen kartutti pistetiliään kolmella syötöllä.

Sunnuntai 1.12.

HCIK – S-Kiekko 6-4

Kaarinalaiset olivat vahvoja kotikaukalossaan. Ottelu eteni tasaisesti kolmannen erän puoliväliin saakka, kunnes HCIK ratkaisi ottelun tehden 15 sekunnissa kaksi maalia Toni Nurmen  ja Kalle Konttilan toimesta.

D-Kiekko – FPS

FPS otti viikon toisen vierasvoiton ja jatkaa sarjakärjessä viikonlopun jälkeen. Forssan Miku Ronkainen 2+1 ja Kristian Tikka 1+2 olivat tehokkaalla pelipäällä.

Päävalmentaja Asko Rantanen, FPS:lle kaksi kovaa vierasvoittoa, kommentit peleistä?

– Perjantaina Nokialla pelattiin varmasti yksi kauden parhaista vieraspeleistä. Vieraissa on muutenkin kulkenut hyvin, vain yksi tappio toistaiseksi. Pyry on ollut meille hyvä vastus tällä kaudella, 3-0 kotona ja 0-4 vieraissa.
– Sunnuntaina pelattiin ensimmäinen erä hyvin. Kaksi seuraavaa olikin sitten sekavaa pelaamista ja mentiin aika tasatahtiin D-Kiekon kanssa.

Laser HT – HC Giants 8-2

Laser oli kotonaan tehokas. Giants laukoi tuplasti kotijoukkuetta enemmän, mutta Laserin Sami Väliharju torjui 54 vetoa ja torjuntaprosentiksi muodostui komea 96,43. Laserin kokenut puolustaja Janne Pälve antoi pelissä 4 maalisyöttöä.

Muik Hockey – Kiekko-Espoo 0-7

Espoo ei suostunut häviämään kahta kertaa peräkkäin vaan vei vakuuttavasti voiton Uudessakaarlepyyssä. Riku Lindroosin 19 torjuntaa riittivät nollapeliin. Moses Mustonen ja Leo Sormunen tekivät kaksi maalia mieheen.

Riemu – Raahe-Kiekko 2-3 JA

Tasainen peli ratkesi vasta jatkoajalla Raahen Jaakko Svenskin maaliin. Riemun Paavo Kilponen teki molemmat kotijoukkueen maalit.

Karhu HT – Haukat 3-2

Karhu meni ensimmäisessä erässä jo 3-0 johtoon, mutta Haukkojen Niko Lottanen iski toisessa erässä kaksi maalia tuoden Haukat mukaan peliin. Kolmas erä oli maaliton ja pisteet Poriin.

Suomi-sarjan tilastot löytyvät täältä.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia