tiistai, 26 marraskuu 2019 13:22

Suomi-sarjan alkusarjan puoliväli on ohitettu – kärki alkaa erottua

Kirjoittanut Jussi Talvio
Suomi-sarjan alkusarjan puoliväli on ohitettu – kärki alkaa erottua Marko Hannula

Suomi-sarjan alkusarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (30 ottelua) ennen sarjan jakautumista ylempään ja alempaan loppusarjaan tammikuun loppupuolella. Alkusarjan 240 pelistä on nyt pelattu 131 ja näistä asetelmista lähdetään eteenpäin.

Kärkipaikka on vaihtunut viime viikkoina useasti ja tällä hetkellä ykkösenä on 42 pisteellä Kiekko-Espoo. Joukkueella on takanaan huima 12 pelin voittoputki ja kotikentällään espoolaiset eivät ole hävinneet vielä kertaakaan.

Kiekko-Espoon päävalmentaja Kim Hirschovits, mikä saa joukkueen syttymään hyviin suorituksiin kerta toisensa jälkeen?

– Joukkueen sitoutuminen ja motivaatio on todella hyvällä tasolla. Meillä on yhteiset tavoitteet ja halu tehdä asioita hyvin yhdessä ja joukkueena. Olemme myös panostaneet paljon harjoittelun laatuun ja olosuhteet Espoossa ovat kunnossa.

– Suomi-sarja on amatöörisarja, jossa pelaajien päivät kuluvat töiden ja opiskelujen parissa. On olennaista, että harjoituksiin ja peleihin on mukava tulla ja että niissä viihdytään.

Toisena porskuttaa vahvaa kautta pelaava FPS, joka kylläkin kärsi viimeksi kotitappion Porin Karhu HT:lle. Kolmantena jatkaa Pyry. Forssalla on Kiekko-Espooseen matkaa vain yksi piste ja nokialaisilla kaksi. Kummallakin on espoolaisia enemmän otteluita pelattuna.

Neljäntenä ja viidentenä jo kahdeksan pisteen päässä Pyrystä ovat D-Kiekko ja JHT. JHT:n ”etelän kiertue” viime viikonvaihteessa oli kovin mollivoittoinen, kun sekä Kiekko-Espoo että HCIK voittivat heidät kotipeleissään.

Kuudentena sarjassa on 29 pisteellä Hunters. Porvoolaisten voittoputki katkesi Raahessa, mutta toisessa viikonlopun reissupelissään Uudessakaarlepyyssä Hunters voitti Muik Hockey:n.

Sijoilla 7.-8. olevat HC Giants ja S-Kiekko ovat kahden pisteen päässä toisistaan, pisteitä joukkueilla on 25 ja 23.

Ylempään loppusarjaan ovat vahvasti tyrkyllä myös Titaanit ja Karhu HT, joilla matkaa ”viivaan” on vain 1-2 pistettä.

Raahe-Kiekko, Haukat, Riemu, Laser HT ja HCIK ovat kuuden pisteen sisällä sijoilla 11.-15. Muik Hockeyn tilanne sarjan hännillä alkaa olla tukala, matkaa seuraavaan on jo kuusi pinnaa.

Suomi-sarjan otteluohjelma ja tilastot.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia