tiistai, 22 lokakuu 2019 14:06

Suomi-sarjan viikkokatsaus – Pyry ja FPS jatkavat voittoputkissa sarjan kärjessä

Kirjoittanut Jussi Talvio
Suomi-sarjan viikkokatsaus – Pyry ja FPS jatkavat voittoputkissa sarjan kärjessä Janne Penttinen

Suomi-sarja jatkui viime viikolla taas tiiviillä 15 ottelun tahdilla. 

Keskiviikon neljässä pelissä saatiin kaikissa varsin selvät voittajat. Vierasvoittoihin ylsivät Raahe-Kiekko Oulussa Laser HT:n kustannuksella ja Kaarinassa Pyry voittamalla HCIK:n. Kotivoitot nappasivat S-Kiekko ja Titaanit, kun Muik Hockey ja Haukat eivät pystyneet haastamaan vahvasti pelanneita kotijoukkueita.

S-Kiekko onnistui laajalla rintamalla, kun jokaiseen seitsemästä maalista merkitiin eri tekijä. Raahe-Kiekon Patrik Koivisto torjui joukkueelleen voiton 33 torjunnalla ja 0-pelillä.
– Vaikka tuli 33 torjuntaa, niin peli tuntui silti helpolta, kun joukkue puolusti hyvin keskustaa. Taisi olla ensimmäinen nollapelini aikuisten sarjoissa. Kyllä omana tavoitteena on vielä päästä joskus pelaamaan Mestiksessä, toivottavasti saan näyttöpaikan vielä tulevaisuudessa. Raahessa on nyt juuri hyvä pöhinä päällä ja täällä on mukava pelata, kommentoi Koivisto pelin jälkeen.  

Lauantaina pelattiin kuusi peliä. FPS ja Pyry jatkoivat voittoputkiaan, mutta JHT ja Hunters antoivat molemmissa peleissä kunnon vastuksen ja voitot irtosivat vieraille vain yhden maalin eroilla. Vierasvoittoihin ylsivät myös HC Giants, D-Kiekko ja Riemu. Kotijoukkueet Muik Hockey, Raahe-Kiekko ja HCIK kärsivät kotonaan tappiot. Päivän ainoan kotivoiton nappasi Kiekko-Espoo selvin 9-1 lukemin Karhu HT:sta. Espoon tehokkain oli Janne Nukarinen (2+2).

Sunnuntaina oli ohjelmassa viisi peliä, joissa nähtiin jälleen vain yksi kotivoitto JHT:n pitäessä pinnat Kalajoella HC Giantsia vastaan. S-Kiekon Juho Niku liittyi nollapelikerhoon, kun Riemu kaatui Jyväskylässä 0-2.  Piristymisen merkkejä osoittava Hunters voitti Jyväskylän päivän toisessa pelissä D-Kiekon 2-4. FPS kieltäytyi edelleen häviämästä ja nyt kaatui Laser HT Oulussa niukasti 2-3. Porissa Karhu HT ja Kiekko-Espoo kohtasivat toistamiseen ja jälleen pinnat espoolaisille 2-6.

Sarjan tilastot ja otteluohjelma

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia