perjantai, 18 lokakuu 2019 14:25

Suomi-sarjan viikkokatsaus – sarjatilanne ja tilastopoimintoja

Kirjoittanut Jussi Talvio
Suomi-sarjan viikkokatsaus – sarjatilanne ja tilastopoimintoja Pasi Mennander

Viikonlopun peleihin lähdetään Pyryn johtaessa sarjaa ja kaksi peliä vähemmän pelannut FPS on vain kahden pisteen päässä. 

FPS ei ole vielä hävinnyt peliäkään ja joukkueen ainoa pistemenetys tuli ensimmäisessä pelissä Laser HT:ta vastaan. D-Kiekko, Kiekko-Espoo, JHT ja Raahe-Kiekko ovat hyvissä asemissa sijoilla 3.-6. Kaikilla edellämainituilla joukkueilla on pistemenetyksiä vain kahdesta pelistä. Viivan päällä ovat vielä Titaanit tasapisteissä Raahen kanssa ja pisteen päässä siitä S-Kiekko. Sarjan peränpitäjillä Huntersilla ja Muik Hockeylla on kummallakin tilillään vasta yksi puhdas kolmen pisteen voitto.

Pistepörssissä on tasaista, kun 11 pelaajan kärki mahtuu neljän pisteen sisään. Ykkösenä on pistein 8+8=16 Kiekko Espoon Ilmari Pitkänen. Riemun Waltteri Viitanen on huimassa maalivireessä. Viitasen pisteet ovat 11+4=15 ja hän on tehnyt vähintään yhden maalin jokaisessa Riemun ottelussa. Huntersia vastaan maaleja syntyi 4 kappaletta.

Maalivahdeista Kiekko-Espoon Jani Nieminen, Pyryn Santeri Metsänen, karhu HT:n Veli-Matti Mäkinen ja FPS:n Petrus Lintonen ovat yltäneet nollapeleihin. Metsänen pitää hallussaan torjuntatilaston kärkipaikkaa prosentilla 93,85%. Yli 93% varmuudella ovat torjuneet myös Patrik Koivisto Raahe-Kiekko, Joonas Tiippana JHT,  Antti Makkonen D-Kiekko ja Tomi Risteli Pyry.

Suomi-sarjan sarjataulukko löytyy täältä.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia