maanantai, 30 syyskuu 2019 14:46

Ilmari Pitkänen vaihtoi ammattilaissopimuksen Suomi-sarjaan – "Sattuu ja tapahtuu"

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ilmari Pitkänen. Ilmari Pitkänen. Joni Hildén

Kiekko-Espoon toinen kotiottelu Suomi-sarjassa päättyi vakuuttavaan 10–1-voittoon Laser HT:sta. Ottelun sankariksi nousi Ilmari Pitkänen, joka vielä viime kaudella viiletti HIFK:n paidassa Liigassa.

– Pelattiin aika sellaista simppeliä peliä ja siinä kohtaan, kun saimme muutaman maalin eteen, niin ei ruvettu siitä lipsumaan. Nostettiin kiekkoa keskialueelle ja sitten kun se repsahti, niin ei siinä sitten ollut paljon sanansijaa sen jälkeen, Pitkänen analysoi.

Lauantaina Pitkänen kuulutettiin maalintekijäksi neljään maaliin. Hän osoitti ottelussa olevansa melko ylivoimainen tekijä. Espoolaisten kopissa mies on varmasti tärkeitä tukipilareita, jo pitkän liigakokemuksensa johdostakin. Vastuutakin on tullut.

– Lätkä on kiva peli silloin, kun pääsee pelaamaan paljon. Sehän täällä on siistiä. Jos tätä kolmella sanalla pitäisi kuvailla, niin ”sattuu ja tapahtuu”, Pitkänen totesi.

– Me ollaan siitä etuoikeutetussa asemassa verrattuna muihin jengeihin, että fasiliteetit ovat viimeisen päälle ja täällä pitää vähän esiintyä myös sen mukaan. Se pitää tuon vaatimustason tuossa mukana. Olen ammattilaisena pelannut pitkään, niin se on myös mun rooli näyttää, mitä se on.

Pitkänen ei suinkaan ensimmäistä kertaa pelaa Metro Areenalla, sillä hän ehti pelata liigaakin Bluesin paidassa ennen joukkueen ajautumista vararikkoon. Silloin pelikaverina oli joukkueen nykyinen päävalmentaja Kim Hirschovits.

– Kimi on ainakin toistaiseksi ollut ihan hyvä koutsi. Ei ainakaan vielä ole mitään pahaa sanottavaa. Hän on monien huippujen valmennuksessa ollut. Toivottavasti on ottanut kaikki parhaat puolet sieltä, sillä varmaan muutama sekopää löytyy sieltäkin joukosta. Niitä piirteitä ei ainakaan toistaiseksi ole näkynyt.

Ilmari Pitkäsen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun K-Espoo–Laser HT tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia