perjantai, 21 syyskuu 2018 11:01

Suomi-sarja käynnistyy - HC Indians lähtee parantamaan viime kaudesta: ”Ilkeä, vauhdikas ja periksiantamaton”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Päävalmentaja Miikka Laaksonen (vas.) ja maalivahti Kalle Hokkanen. Artikkelin kuvat: Leeni Pellinen Päävalmentaja Miikka Laaksonen (vas.) ja maalivahti Kalle Hokkanen. Artikkelin kuvat: Leeni Pellinen

Suomi-sarja käynnistyy perjantaina, ja HC Indians on valmiina haastamaan vastustajat jokaisessa ottelussa. Joukkue on valmistautunut uuteen kauteen odottavin tunnelmin.

Keväällä kaarinalaisjoukkueen uutena päävalmentajana aloittanut Miikka Laaksonen on tyytyväinen, että joukkueen runko oli kesällä nopeasti kasassa, ja se on helpottanut arkea. Valmentajan mukaan joukkueessa on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

- Ei kokeneet pelaajatkaan ole vielä vanhoja, mutta ovat pelanneet miesten pelejä jo useamman vuoden. Osa on varmasti myös fyysisesti paremmassa kunnossa kuin aiempina vuosina. Nuorta verta on tullut joukkueeseen mukaan, ja se pönkittää sit eteenpäin, tuumasi ensimmäisen kerran urallaan miesten joukkueen valmentajana toimiva Laaksonen.

TPS:n junioreita viimeiset neljä vuotta valmentanut Laaksonen pitää tärkeänä sitä, että Indiansin pelaajaringissä on määrällisesti tarpeeksi pelaajia, jotta treenit saadaan kunnolla pyörimään.

- Haisee, maistuu ja näyttää ihan jääkiekkojoukkueelta.

Joukkueen kokenutta kaliiberia edustaa reilun 120 Mestis-ottelun kokemuksella puolustaja Vilho Virmavirta, joka oli keväällä 2016 voittamassa Jukureissa Mestis-mestaruutta. Myös hyökkääjä Johan Elfvengrenillä on vyöllään yhteensä sata Mestis-ottelua Peliittojen ja Tuton riveissä.

Lisäksi joukkueen konkariosastolta löytyy useita vuosia Suomi-sarjassa pelanneita pelureita, joille otteluita tällä sarjatasolla on kertynyt jo toista sataa – puolustajista Kim Kauttonen ja Simo Pasonen sekä hyökkääjistä Jesse Virtanen, Johannes Lehto, Ville Halonen, Joonas Iltanen ja Miro Kivinen kuuluvat joukkueen kokeneeseen kaartiin.

Kolmatta kauttaan ”Inkkareissa” aloittava maalivahti Kalle Hokkanen odottaa jo kauden alkamista. Pelituntumaa on haettu harjoitusotteluista ja Suomen Cupin peleistä, joissa Hokkasen mukaan joukkueella on ollut haastajan rooli, mutta sarjan alkaessa homma muuttuu.

- Päästään taas pelaamaan pisteistä. Nyt on sitten kaikki pelit voitettavissa. Hyvin tunnelmin lähdetään haastamaan kaikkia, Hokkanen mietti.

Viimeisten parin viikon aikana joukkue ei ole pelannut ja se on ollut valmennukselta tietoinen valinta säästää voimia pitkään kauteen. Syksyn pimeinä iltoina on jaksettava taistella tärkeistä sarjapisteistä.

- Se on ehkä ihan tarkoituksella, että me ollaan pelattu suhteellisen vähän treenipelejä, koska edessä oleva syksykin on pitkä tässä, niin ei ole haluttu vetää harjoitusotteluita liikaa tähän. Meillä on sitten oikeasti kiima painaa, kun sarja alkaa, Laaksonen kertoi.

 

"Kukaan ei varmasti halua pelata meitä vastaan. Me ei tehdä vastustajan oloa kauhean mukavaksi ja helpoksi."


Hokkanen puolestaan heittää ilkeyden olevan joukkueen brändi tulevallakin kaudella.

- Kukaan ei varmasti halua pelata meitä vastaan. Me ei tehdä vastustajan oloa kauhean mukavaksi ja helpoksi, sanaili Tuto-kasvatti Hokkanen.

Joukkueella oli tarkoitus pitää yhteinen palaveri vielä ennen perjantaista kauden avausottelua, ja Laaksosen mukaan joukkue sai asettaa silloin tavoitteet tulevalle kaudelle.

- Tämä on kuitenkin pelaajien peli, niin he saavat itse asettaa tavoitteet. Me ollaan sitten heidän tukena ja turvana niihin, Laaksonen kertoi suunnitelmistaan.

 

Viime kaudella alemman loppusarjan voitto takasi Indiansille paikan Suomi-sarjan pudotuspeleihin. Joukkueen kausi päättyi niukasti viidennessä puolivälieräottelussa Porvoon Huntersille. Hokkanen on varma, että joukkue parantaa tulevalla kaudella.

- Jos viime kaudella tiputtiin puolivälierien viidennessä ottelussa, niin kyllä mä nyt lähtisin siitä, että kyllä me välierissä sitten tällä kaudella ollaan. 

Laaksonen kertoo, että valmennus haluaa kehittää pelaajia eteenpäin ja sen takia joukkueen ei ole tarkoitus lähteä tällä kaudella seisoskelemaan tai odottamaan vastustajan ratkaisuja.

- Sen verran kunnianhimoisia halutaan olla, että me pyritään siihen, et me lähdetään määrittämään tahti peleissä - varsinkin kotipeleissä. Se, mitä me ollaan pyritty vähän tuomaan kollektiivisuutta, että pystyttäisiin viisi pelaamaan samaan suuntaan ylös- ja alaspäin, ettei peli roikkuisi yksilöiden varassa. Jos me pystytään hiukankin toteuttamaan, niin kyllä me sitten ollaan vahvoja, Laaksonen puntaroi.


 

"Täällä mennään niin kovin, että vauhtia on joka pelissä ja tilanteessa - välillä jopa enemmän kuin pitäisi."


Sekä Laaksonen ja Hokkanen pitävät yllätyksellisyyttä ja viihdyttävyyttä Suomi-sarjan otteluiden vetonaulana.

- Se ainakin, että täällä peli on enemmän katsojaystävällistä kuin Mestiksessä ja Nuorten liigassa. Siellä se on niin taktista kyttäilyä, ja täällä mennään niin kovin, että vauhtia on joka pelissä ja tilanteessa - välillä jopa enemmän kuin pitäisi. Se on varmaan suurin ero. Suurin syy, miksi kannattaa tulla pelejä katsomaan, kun ikinä ei tiedä, mitä tapahtuu, Hokkanen heitti viestinsä katsojille.

Millaisen ”Inkkarilauman” yleisö saa kentällä tällä kaudella nähdä?

- Ilkeän, vauhdikkaan ja periksiantamattoman, Hokkanen tiivisti päävalmentajan nyökytellessä vieressä.

Joukkue on valmis perjantain sarja-avaukseen Forssassa FPS:aa vastaan.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia

Suomi-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta