lauantai, 12 maaliskuu 2016 19:56

Kahdessa vuodessa II divisioonasta Mestikseen - ”Iso juttu koko kaupungille”

Kirjoittanut
Jani Lyytinen (etualalla) oli yksi IPK:n avainpelaajista jo Suomi-sarjaan noustessa vuonna 2014. Jani Lyytinen (etualalla) oli yksi IPK:n avainpelaajista jo Suomi-sarjaan noustessa vuonna 2014. Petteri Ikonen

Iisalmen Peli-Karhujen hyökkääjä Jani Lyytinen oli yksi niistä pelaajista, jotka olivat vuonna 2014 nostamassa IPK:ta II divisioonasta Suomi-sarjaan.

Lauantaina Lyytinen syötti 3-3-tasoitusmaalin varsinaisen peliajan lopussa. Ensimmäisessä jatkoerässä voittomaalin teki Joni Riihola.

- Hieno juttu tämä on koko joukkueelle. Löysimme peliimme oikeat raiteet runkosarjan lopussa, ja pudotuspeleissä olimme kovassa iskussa, Jani Lyytinen tuumi.

- Runkosarjahan alkoi meiltä todella hyvin, mutta tammikuussa oli vaikeaa. Onneksi ryhdistäydyimme oikeaan aikaan, Lyytinen hymyili.

Ensi kaudella Iisalmessa pelataan Mestistä. Lyytinen ei ollut vielä varma jatkostaan.

- Siviilityön ja Mestiksessä pelaamisen yhdistäminen voi olla haastavaa, ja pitää harkita asiaa, liikunnanopettajana työskentelevä Lyytinen pohti.  

Iisalmesta oli saapunut Imatralle noin sata IPK:n kannattajaa. IPK:lle mestaruus on ensimmäinen Suomi-sarjassa, ja iisalmelaisjoukkue nousi ensimmäistä kertaa historiansa aikana Mestikseen.

- Tämä on iso juttu koko kaupungille. Yleisö on ollut hyvin takanamme koko kauden ajan, ja poikien oli mukava pelata tätä loppuotteluakin, kun oli noin paljon kannattajia liikkeellä, IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen tunnelmoi.

- Pelasimme hyvät pudotuspelit ja luotimme omaan juttuumme. Tässä loppuottelussa kohtasi kaksi hyvää joukkuetta, ja peli oli erittäin tasainen. Kumpi tahansa sitten voittikin, voitto olisi mennyt hyvälle joukkueelle, Niiranen jakoi tunnustusta myös vastustajan suuntaan. 

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Etsi sivustolta