lauantai, 12 maaliskuu 2016 19:41

Riihola ratkaisi Suomi-sarjan mestaruuden ja Mestis-nousun IPK:lle

Kirjoittanut
Mestaruus ja sarjanousu maistuivat IPK:lle. Mestaruus ja sarjanousu maistuivat IPK:lle. Petteri Ikonen

Suomi-sarjan loppuottelu pelattiin lauantaina loppuunmyydyssä Imatran jäähallissa.

Kovapanoksisen ottelun ratkaisijaksi nousi 1200 katsojan edessä Iisalmen Peli-Karhujen Joni Riihola, joka survoi 4-3-voittomaalin ensimmäisessä jatkoerässä.

- Urani makein maali ehdottomasti. Ei ole kovin paljon tullut menestystä vuosien saatossa, ja tämä maistuu makealle, Riihola tuumi.

- Otto (Huttunen) sai kulmassa kiekon ja pelasi sen maalille, kuten ollaan sovittukin. Minä sieltä sen sitten survoin sisään, Riihola kertasi.

Vähältä piti, ettei mestaruus jäänyt Imatralle. Ketterän Jarno Lippojoki vei kotijoukkueen 3-2-johtoon, kun kolmatta erää oli jäljellä nelisen minuuttia. IPK:n toi mukaan peliin Anton Kokkonen, joka tasoitti pari minuuttia ennen loppua.

- Joukkueena olimme sitkeä, ja henki oli todella hyvä. Vielä viime kauteenkin verrattuna joukkuehenki oli parempi, ja kehityimme joukkueena koko kauden ajan.

Riihola on IPK:n oma kasvatti. Hän palasi Iisalmeen viime kaudeksi. Reissunsa aikana mies pelasi muun muassa Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.

- Iso kiitos perheelle ja tyttöystävälle, että he ovat olleet minun jääkiekkohommieni tukena läpi vuosien, ravintola-alalla toimivan perheyrityksensä palveluksessa työskentelevä Riihola tuumi.

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Etsi sivustolta