perjantai, 04 maaliskuu 2016 13:40

Suomi-sarjan välieräennakko Pyry - IPK // ”Kaikki paineet ovat Pyryllä”

Kirjoittanut
Pyryn Antti Hildén voitti Suomi-sarjan runkosarjan pistepörssin. Välierissä hän yrittää tehoilla IPK:ta vastaan. Pyryn Antti Hildén voitti Suomi-sarjan runkosarjan pistepörssin. Välierissä hän yrittää tehoilla IPK:ta vastaan. Harri Hedman / hedman.kuvat.fi

Suomi-sarjan välierät pyörähtävät käyntiin lauantaina, jolloin Nokialla kohtaavat paikallinen Pyry ja Iisalmen Peli-Karhut. Imatralla yhteen iskevät Ketterä ja JHT.

Leijonat-toimitus teki soittokierroksen välieräjoukkueiden päävalmentajille, ja kaksiosainen välieräennakko on nyt luettavissa Leijonat.fi-sivustolla.

Iisalmen Peli-Karhut pelasi vahvan syyskauden, mutta joulun jälkeen iisalmelaisjoukkueen tahti hyytyi.

Pudotuspeleihin joukkue eteni kuitenkin selkeästi, ja tasainen puolivälieräsarja Huntersia vastaan päättyi IPK:n eduksi voitoin 2-1.

- Kova ja hyvä ottelusarja Huntersia vastaan on takana, ja se valmisti meitä hyvin seuraavaan haasteeseen, IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

- Pyry on ennakkosuosikki, ja kaikki paineet ovat heillä. Pyryllä on nimivahva joukkue, Niiranen viittaa muun muassa entisiin liigajyriin Jussi Pesoseen ja Jarkko Pyymäkeen.

Puolivälierissä niin ikään kokeneet Antti Hildén ja Mika Niemi olivat nokialaisjoukkueen parhaat pistemiehet, kun Pyry kellisti KJT:n voitoin 2-1. Kumpikin iski tehot 2+3=5, ja Jussi Pesonen säesti pistein 1+4=5.

IPK:n parhaat pistemiehet voitokkaassa Hunters-sarjassa olivat puolestaan Otto Huttunen (1+2), Toni Ruotsalainen (2+0) ja Niko Putkonen (1+1).

Tuttu vastustaja

Nokian Pyryn päävalmentaja Sami Karppinen tuntee tulevan välierävastustajan erittäin hyvin. Karppinen luotsasi pitkään KalPan junioreja saavutuksenaan muun muassa A-nuorten SM-kulta vuodelta 2008.

Lisäksi hän toimi Kajaanin Hokin päävalmentajana Mestis-kaudella 2010-2011, joten pohjoissavolaisista ja kainuulaisista pelaajista koostuvan IPK:n materiaali on tuttu.

- IPK:lla on yksi sarjan taitavimmista joukkueista. Siellä on paljon vähän alle kolmekymppisiä pelaajia, ja muutama vielä kokeneempi pelaaja, Karppinen kertoo.

- Todella nuoria pelaajia heillä ei ole oikeastaan ollenkaan, joten pelaajat ovat kiekkoilleet jo pitkään miesten sarjoissa.

Pyry pelasi hienon runkosarjan ja oli ratkaisevasti terävämpi myös puolivälierissä. Päävalmentaja löytää joukkueensa tekemisestä myös parannettavaa.

- Molempien kenttäpäätyjen maalineduspelaamista täytyy parantaa. Hyökkäyspelaamisella pystymme haastamaan kenet tahansa tässä sarjassa ja pärjäisimme ylemmänkin sarjan joukkueita vastaan, mutta puolustuspäässä on parannettavaa, Karppinen myöntää.

Tämä asia on huomattu myös IPK:n leirissä.

- Ainakaan puolustuspeli ei ole heidän paras aseensa, IPK-luotsi Niiranen letkauttaa tutun valmentajan Karppisen suuntaan.

- Runkosarjassa hävisimme molemmat keskinäiset ottelut, mutta ne olivat tasaisia pelejä, Niiranen muistuttaa.

Joukkueiden välillä on hyvä ja positiivinen jännite, joten odotettavissa on kova ja rehti pudotuspelisarja.

Kahdella voitolla irtoaa paikka loppuotteluun, ja häviäjä pääsee pronssiotteluun. Sitäkin kautta voi päästä Mestis-karsintoihin.

Kiekko tippuu jäähän Nokialla lauantaina kello 17. Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Iisalmessa kello 17. Tarvittaessa pelataan vielä kolmas ottelu, ja se on keskiviikkona Nokialla.

Välieräparin Ketterä - JHT -ennakon löydät täältä

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Etsi sivustolta