perjantai, 04 maaliskuu 2016 13:45

Suomi-sarjan välieräennakko Ketterä - JHT // ”Mustelmia tulee ja niitä annetaan”

Kirjoittanut
JHT:n Jarno Palola ja Tomi Gronoff ovat valmiina taistelemaan loppuottelupaikasta. JHT:n Jarno Palola ja Tomi Gronoff ovat valmiina taistelemaan loppuottelupaikasta. Riku Saari

Suomi-sarjan välierät pyörähtävät käyntiin lauantaina, jolloin Imatralla iskevät yhteen Ketterä ja JHT. Nokian Pyry sen sijaan isännöi Iisalmen Peli-Karhuja.

Leijonat-toimitus teki soittokierroksen välieräjoukkueiden päävalmentajille, ja kaksiosainen välieräennakko on nyt luettavissa Leijonat.fi-sivustolla.

Runkosarjan voittaja Imatran Ketterä ja runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Kalajoen JHT selvittivät puolivälierissä omat ottelusarjansa suoraan kahdessa ottelussa.

Loppuottelupaikkaan vaaditaan kaksi voittoa, ja välierien häviäjät kohtaavat pronssiottelussa.

- Olemme odottaneet näitä pelejä. Meidän täytyy keskittyä omaan tekemiseen ja jatkaa sitä nousujohteista kehitystä mikä on kesästä saakka ollut, Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen tuumii.

Ketterä keikkui sarjan kärjessä koko runkosarjan ajan, ja puolivälierissä imatralaisjoukkue selvitti tieltään AIK:n. Välierävastustaja JHT oli Ketterälle vaikea vastustaja runkosarjassa.

- Syksyllä hävittiin heille kotona, ja runkosarjan lopussa voitettiin niukasti vieraskaukalossa, Mensonen muistelee.

- Hyvä ottelusarja on odotettavissa, ja yleisömäärät tulevat olemaan isot molemmilla paikkakunnilla. Tämä on hienoa aikaa.

JHT:n päävalmentaja Timo Keppo luottaa joukkueensa tiiviiseen puolustuspeliin. Puolivälierissä Karhu HT sai tehtyä vain yhden maalin kalajokisia vastaan.

- Runkosarjan kovin porukka on vastassa, joten haaste on kovin mahdollinen. Vastustajalla ei ole heikkoja kohtia, Keppo tuumii.

- Jos pystymme puolustamaan kaksi tai tarvittaessa kolme ottelua tiiviisti, uskon hyökkääjiemme pystyvän tekemään ratkaisevat maalit.

Kokenut Ketterä

Ketterällä riittää laatua jokaiselle osa-alueelle. Kauden aikanakin imatralaisjoukkue vahvistui vielä SM-liigassa ja Mestiksessä menestyneillä hyökkääjä Sami Ryhäsellä, puolustaja Jarno Lippojoella ja maalivahti Ville Hostikalla.

- He ovat ottaneet paikkansa joukkueesta, ja ennen kaikkea iso juttu on ollut se, että he ovat pelanneet isolla sydämellä, Ketterä-luotsi Jarno Mensonen kiittelee.

Myös Timo Keppo peräänkuuluttaa asenteen merkitystä, kun kauden tärkeimmät pelit ovat käsillä. Suomi-sarjan voittaja nousee Mestikseen, ja kakkonen sekä kolmonen pääsevät Mestis-karsintaan.

- Mustelmia tulee ja niitä annetaan. Jos jollain ukolla ei ole tässä vaiheessa kautta paikat vielä kipeänä, niin en tiedä onko kyseinen pelaaja pelannut vielä ollenkaan, Keppo virnistää joukkueen terveystilanteesta kysyttäessä.

Puolivälierissä Ketterän parhaat pistemiehet olivat Sami Ryhänen (2+2=4), Jevgeni Soloviev (3+0=3) ja Jesse Koskinen (1+2=3).

JHT:n tehokkaimmat olivat Ville-Veikko Väkeväinen (2+1), Henri Mustonen (0+3) ja Kai Yliuntinen (2+0).

Kiekko tippuu jäähän Imatralla lauantaina kello 16. Sunnuntaina pelataan Kalajoella, ja ottelu alkaa kello 16. Tarvittaessa pelataan vielä kolmas ottelu keskiviikkona Imatralla.

Välieräparin Pyry - IPK -ennakon löydät täältä

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Etsi sivustolta