sunnuntai, 08 maaliskuu 2015 20:24

Suomi-sarja: HC Satakunnan Laaksonen laukoi runkosarjan voittaja FPS:n kesälomille

Kirjoittanut
Jesse Laaksosen HC Satakunta jysäytti Suomi-sarjan kauden toistaiseksi kovimman pommin. Jesse Laaksosen HC Satakunta jysäytti Suomi-sarjan kauden toistaiseksi kovimman pommin. Pasi Mennander

Suomi-sarjan puolivälierien kolmannet osaottelut pelattiin sunnuntaina, ja kolme ottelusarjaa oli sunnuntaina jo katkolla. Jokipojat, HC Satakunta ja Hermes käyttivät tilaisuutensa ja etenivät välieriin.

Suurin yllätys oli runkosarjan voittaja Forssan Palloseuran putoaminen jatkosta. FPS hävisi HC Satakunnalle jo keskiviikkona ja lauantaina, ja kolmas tappio tuli sunnuntaina. Ottelussa mentiin 4-4-tilanteessa jatkoajalle, ja HC Satakunnan Jesse Laaksonen laukoi 5-4-loppulukemat ajassa 69:08. HC Satakunta eteni välieriin otteluvoitoin 3-0.

Jokipojat voitti sunnuntaina kotonaan Porvoo Huntersin maalein 4-1, ja joensuulaisjoukkue kuittasi välieräpaikan nimiinsä otteluvoitoin 3-0. Myös Hermes voitti sunnuntaina ja eteni otteluvoitoin 3-0 välieriin. Sunnuntaina Hermes kaatoi Nokian Pyryn 5-3. Kokkolassa ratkaisijaksi nousi Hermeksen Mika Halava, joka teki päätöserässä kaksi maalia.

RoKin ja Bewe TuusKin välinen ottelusarja sen sijaan vielä jatkuu. Sunnuntaina Bewe TuusKi haki Rovaniemeltä 5-4-vierasvoiton, ja Bewe TuusKi siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon.

Suomi-sarjan ensimmäisellä karsintakierroksella sarjapaikkansa varmistivat JHT, Ketterä ja IPK, joilla alkoi nyt kesäloma. HC Indians Kaarinan, S-Kiekon ja KOOVEEn kaudet jatkuvat toisella karsintakierroksella.

 

Suomi-sarjan seuraavat ottelut

Puolivälierät (kolme voittoa):

Ti 10.03. 18:30 Bewe TuusKi - RoKi

2. karsintakierros (kaksi voittoa):

Ke 11.03. 18:30 S-Kiekko    - HCIK
Ke 11.03. 19:00 KOOVEE      - Red Ducks