perjantai, 21 marraskuu 2014 09:45

Suomi-sarja // RoKin puheenjohtaja Kukkola: ”Olosuhteet ovat kunnossa”

Kirjoittanut
Henri Fomin (keskellä) on yksi RoKin omista kasvateista, ja hän on pelannut myös Mestiksessä neljällä eri kaudella. Henri Fomin (keskellä) on yksi RoKin omista kasvateista, ja hän on pelannut myös Mestiksessä neljällä eri kaudella. Tommy Jokelainen/www.rokihockey.fi

Leijonat-toimitus seuraa Suomi-sarjan tapahtumia ja Suomi-sarjan seurojen valmistautumista mahdollista Mestikseen nousemista varten. Suomi-sarjan seurojen toimintaa ja tavoitteita esitellään juttusarjan muodossa marras-, joulu- ja tammikuun aikana.

Rovaniemen Kiekko pelasi kaudella 2009-2010 Mestiksessä, mutta visiitti jäi yhden kauden mittaiseksi. Tuon kauden jälkeen RoKi on pelannut Suomi-sarjassa taistellen kaudesta toiseen kärkisijoista.

- Mestikseen on tavoitteena palata tietysti mahdollisimman nopeasti. Suomi-sarjakin on melko raskas sarja pelata, mutta tietysti vaatimustaso nousee vielä lisää Mestikseen siirryttäessä, RoKi Hockey Oy:n puheenjohtaja Seppo Kukkola kertoo.

Mestikseen nouseminen vaatisi seuralta lisäsatsauksia muun muassa pelaajistoon ja organisaation toimintaan. RoKin nykyisen joukkueen pelaajien sopimuksissa on myös optioita Mestiksessä pelaamisesta.

- Edellisen Mestis-kauden jälkeen on edetty melko pienellä organisaatiolla, mutta tarpeen mukaan organisaatiota kasvatetaan. Suunnitelmat organisaation vahvistamiseksi ovat olemassa.

- Budjetti pitää kaksinkertaistaa. Nyt kokonaisbudjetti on vajaat 200 000 euroa, ja tästä yhteistyökumppanit kattavat suurimman osan. Lipputuloja tulee jonkin verran, mutta Mestiksessä lipputuloja tulisi huomattavasti enemmän kuin Suomi-sarjassa.

RoKin kotihalliin mahtuu yli 3 000 katsojaa, ja tällä kaudella rovaniemeläisseuran otteluissa on käynyt keskimäärin reilut 500 katsojaa. Edellisen Mestis-kauden aikana yleisökeskiarvo oli 1 682, joten kysyntää Mestis-kiekolle Rovaniemellä on.

- Olosuhteet ovat kunnossa. Meidän hallilla pärjättiin Mestiksessä viisi vuotta sitten, ja halli on edelleen todella hyvä. Yleisöäkin kävi Mestiksessä varsin hyvin.

Pohjoisen poikia

RoKin joukkueen runko koostuu Pohjois-Suomen seurojen kasvateista. Rovaniemellä on hyvät koulutusmahdollisuudet, joiden myötä kaupunkiin on hyvä houkutella pelaajia.

- Junioritoimintamme on ihan hyvällä tasolla, ja kokonaisuutena Lapissa on monta seuraa, jotka tuottavat pelaajia. Muun muassa Kemijärvellä, Sodankylässä ja Kittilässä tehdään kasvatustyötä. Rovaniemellä on hyvä jatkaa jääkiekkouraa aikuisena, koska meillä on mahdollisuus suorittaa varusmiespalvelus, ja lisäksi Rovaniemellä on urheiluopisto, yliopisto ja ammattikorkeakoulu. 

Kuluvalla kaudella RoKin menestys ei ole ollut kaukalossa aivan odotetunkaltaista, ja rovaniemeläiset ovat tällä hetkellä kymmenentenä.

- Kärkisijoistahan me lähdimme taas pelaamaan, mutta nyt sijoitus on ollut odotettua heikompi. Kautta on vielä paljon jäljellä, ja täytyy ottaa huomioon se, että joukkueemme nuorentui melko paljon viime kauden jälkeen. Uskon kuitenkin, että kauden edetessä taistellaan vielä kärkisijoista.

Lisätietoa lisenssimenettelystä Mestiksen verkkosivuilla:

Suomi-sarjan seurat mukaan Mestis-lisenssien hakuun

Mestiksessä pelataan Liiga-paikasta - Suomi-sarjan voittajalla etuoikeus Mestis-lisenssin hakuun

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta