maanantai, 22 syyskuu 2014 13:22

Suomi-Sarja: Kajaanin kautta takaisin kotiin Joensuuhun

Kirjoittanut
Samu Pitkäsen viime kauden loppu kului Kajaanin Hokissa. Samu Pitkäsen viime kauden loppu kului Kajaanin Hokissa. www.hokki.fi

Joensuun Jokipoikien kasvatti Samu Pitkänen hyökkäsi kasvattajaseuransa riveissä Mestiksessä kausina 2008-2012. Yhden mestaruuden ja kaksi hopeamitalia tuottaneiden kausien jälkeen Pitkänen muutti Turkuun TUTO Hockeyn riveihin.

TUTO Hockeyta Pitkänen edusti kauden 2012-2013 ja kauden 2013-2014 alkuvaiheen. Loppukausi kului Kajaanin Hokin riveissä. Nyt kahden Pohjois-Karjalan ulkopuolella vietetyn kauden jälkeen Pitkänen pukee jälleen päälle Jokipoikien peliasun.

- Pääsin Itä-Suomen yliopistoon lukemaan oikeustieteitä. Sen jälkeen vaan odottelin ja toivoin, että Jokipojat saa asiansa kuntoon, ja että pääsen taas edustamaan kasvattajaseuraani, valottaa Pitkänen kotiin paluun taustoja.

Jokipojat jäi viime kauden jälkeen ilman Mestis-lisenssiä, ja nyt Joensuussa tähdätään uuteen nousuun Suomi-sarjan kautta. Turun ja Kajaanin ajan Pitkänen kokee olleen hyvä kokemus. Joensuun tuttujen ympyröiden vastapainoksi hän näki erilaisia kaupunkeja ja valmentajia. TUTO Hockeyssa hän pelasi Juhani Tammisen ja Ismo Lehkosen alaisuudessa, ja Hokissa päävalmentajana oli Petri Mattila.

- Reissuilla näin paljon hyviä pelaajia ja muutaman erilaisen valmentajan, joilta kaikilta oppia yritin saada niin paljon kuin pystyin. Uskoisin, että hieman rauhallisempana pelaajana tulin takaisin. Mielestäni myös pelinlukutaito ja sijoittuminen parantuivat.

- Kaikin puolin reissuni oli hyvä kokemus. Suuri ero oli kyllä kaupunkien välillä. Toinen on yksi Suomen suurimmista, ja toinen on pohjoisessa ja melkoisen pieni. Puitteet olivat kohdallaan kyllä molemmissa hyvin ja sai nauttia jääkiekon pelaamisesta lähes ammattimaiseen tyyliin.

Lue myös Pitkäsen haastattelun toinen osa: ”Esimerkkiä omille joukkuekavereille ja myös pikkujunnuille”