maanantai, 22 syyskuu 2014 13:19

Suomi-Sarja: ”Esimerkkiä omille joukkuekavereille ja myös pikkujunnuille”

Kirjoittanut

Samu Pitkänen edusti Jokipoikia edellisen kerran kaudella 2011-2012. Tuon kauden hopeajoukkueesta nyky-Jokipojissa pelaavat Pitkäsen lisäksi vain hyökkääjä Ville Halonen ja muutamassa ottelussa tuolla kaudella Mestistä pelanneet Jari Lievonen, Jesse Paukku, Eetu Rissanen ja Jere Niemelä.

- Todella paljon on väki vaihtunut! Muutama jätkä taitaa olla vain sellaisia, jotka olivat edustusjoukkueen matkassa viimeisimmällä Jokipojat-kaudellani. Nuori joukkue ja luonnollisesti intoa riittää. Meillä on paljon taitoa hyökkäyspäässä ja hyvällä liikkeellä varustettuja pelaajia. Nuo ominaisuudet lupaavat sitä, että yleisöllä ei pitäisi olla tylsää tällä kaudella Mehtimäellä.

Viime kauden jälkeen uransa päätti joensuulaisjoukkueen pitkäaikainen kapteeni Jarkko Immonen. Immosen kapteenin tehtävät peri Samu Pitkänen. Immonen toimi Jokipoikien kapteenina jo Pitkäsen pelatessa Joensuussa edellisen kerran.

- Kasvattajajoukkueen kapteeniksi valinta on tietenkin iso kunnia ja sellainen asia, josta en olisi osannut edes haaveilla muutama vuosi sitten. Aina olen kyllä katsonut edustusjoukkueen kapteeneita ihaillen ja toivon olevani sellainen kapteeni, joka pystyy antamaan esimerkkiä ensinnäkin omille joukkuekavereille ja sitten myös pikkujunnuille, jotka haluavat jonakin päivänä astua jäälle edustusjoukkueen paita päällä.

Vanhalta pelikaverilta Immoselta saa tarpeen tullen siis neuvoja, jos apua tarvitsee?

- ”Hilppa” on onneksi niin oma-aloitteinen jätkä, että minun ei tarvinnut edes pyytää neuvoja häneltä. Hyviä neuvoja sieltä sitten tulikin ja parhaani mukaan yritän niitä neuvoja käyttää hyödyksi.

Harjoitusotteluita Jokipojat pelasi vain IPK:ta vastaan, ja sarja-avauksessa viime lauantaina joensuulaisjoukkue kohtasi Imatran Ketterän häviten ottelun 2-3.

- On erittäin vaikea sanoa sarjan kokonaistasosta vielä mitään. Mielipiteeni kuitenkin on se, että voittamaan täytyy lähteä aina, kun pelataan ja myös jos haluaa ajatella pitkälle, niin runkosarjassa hyvä sijoitus ja playoffeihin hyvät asetelmat. Playoffien kynnyksellä ollaan varmasti viisaampia ja voidaan sanoa suoraan, että tavoitteena on voittaa.

Lue myös Pitkäsen haastattelun ensimmäinen osa "Kajaanin kautta takaisin kotiin Joensuuhun".