perjantai, 19 syyskuu 2014 13:06

Suomi-Sarja // KOOVEE: Tamperelaisjoukkue menetti paljon hyökkäysvoimaa

Kirjoittanut

Tampereen KOOVEE pelasi aikanaan pitkään SM-sarjassa ja SM-liigassa, mutta pääsarjatasolla tamperelaisjoukkueen taival loppui vuonna 1980. Sen jälkeen KOOVEE on pelannut 1. ja 2. divisioonissa, ja 2000-luvulla sarjana on ollut yhtä Mestis-kautta lukuun ottamatta Suomi-Sarja.

Viime kaudella perinteikäs KOOVEE sijoittui Suomi-Sarjan runkosarjassa kolmanneksi, mutta neljännesfinaaleissa FPS pisti tamperelaiset kesälomille voitoin 2-1. FPS eteni lopulta Suomi-Sarjan loppuotteluihin saakka häviten siellä KeuPa HT:lle.

Viime kauden joukkueestaan KOOVEE menetti koko Suomi-Sarjan pistepörssin tehoin 37+35=72 voittaneen Markus Jokisen LeKiin, ja KOOVEEn sisäisen pistepörssin kakkonen Niko Kontkanen (17+28=45) palasi kotikaupunkiinsa Joensuuhun pelaamaan 2. divisioonaa paikallisen Kiekkokoplan riveihin.

KOOVEE sai pidettyä riveissään muun muassa hyökkääjä Mikko Sulosen (12+18) ja maalivahti Juha Taposen, jonka torjuntaprosentti viime kauden runkosarjassa oli komea 93.45. Myös kolossimainen puolustaja Juha Jokiraita jatkaa tamperelaisjoukkueessa.  

Puolustuskalusto kasvoi viime kauden jälkeen muun muassa Niko Grönstrandilla, jonka isä Jari pelasi aikanaan NHL:ssä ja Suomen maajoukkueessa. Niko Grönstrandin edelliskaudet ovat kuluneet Ikurin Vireen riveissä Suomi-Sarjassa, 2. ja 3. divisioonissa. Hän on edustanut KOOVEEta edellisen kerran junioreissa.

Leijonat-toimitus ei tavoittanut KOOVEEn päävalmentaja Marko Keskistä haastattelua varten.