maanantai, 20 syyskuu 2021 09:12

Suomen Cup: K-Espoo ja Ketterä loppuotteluun

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: K-Espoo ja Ketterä loppuotteluun Pasi Mennander

K-Espoo ja Ketterä etenivät marraskuussa pelattavaan Suomen Cupin loppuotteluun. K-Espoo kukisti välierissä IPK:n otteluvoitoin 2-0 ja Ketterä JoKP:n voitoin 1-0.

Ratkaisevat välieräottelut pelattiin perjantaina. K-Espoo löi IPK:n maalein 4-1, ja voiton pohjustivat ensimmäisen erän maaleillaan Julius Rantaeskola ja Leevi Lemberg. Toisessa erässä Kasper Elo kasvatti K-Espoon johdon jo 3-0:aan, mutta Bastien Maia kavensi erän loppuminuuteilla tilanteeksi 3-1. Lemberg viimeisteli loppunumeroiksi 4-1, kun peliaikaa oli jäljellä runsaat neljä minuuttia.
 
K-Espoon Roope Taposelle merkattiin 33 ja IPK:n Cody Porterille 20 torjuntaa.
 
Perjantain toisessa ottelussa Ketterä kaatoi JoKP:n lukemin 5-3. JoKP:n Aatu Luusuaniemi iski ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä ylivoimalla ajassa 4.25, mutta erän puolivälissä Elmeri Kaksonen tasoitti tilanteeksi 1-1. Ketterän Olli Korhonen ja Topi Piipponen tekivät vielä maalin mieheen avauserässä, ja tilanne oli 3-1 Ketterälle. Toisessa erässä Mico Luodon ylivoimamaali toi JoKP:n maalin päähän, mutta erän lopulla Yegor Chizhikov kasvatti Ketterän johdon 4-2:een. Jussi Tammela piti päätöserässä JoKP:n mukana kamppailussa 3-4 maalillaan, ja erän lopulla JoKP veti Leevi Nikkisen maalilta hakien tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kuusi sekuntia ennen ottelun loppua Korhonen kuitenkin sinetöi Ketterän 5-3 voiton laukoessaan kiekon tyhjään maaliin.
 
Nikkiselle kirjattiin 29 ja Ketterän Santeri Lipiäiselle 24 torjuntaa.
 
Ketterän Olli Korhonen oli välierien pistepörssin kärjessä viidellä tehopisteellään ja maalipörssin ykkönen kolmella osumallaan. Paras torjuntaprosentti merkattiin K-Espoon Roope Taposelle, 97,9.
 
K-Espoo ja hallitseva Suomen Cupin mestari Ketterä kohtaavat loppuottelussa 12. marraskuuta Hartwall Arenalla.

Etsi sivustolta