torstai, 16 syyskuu 2021 07:50

Suomen Cup: Ketterä luottaa laadukkaaseen arjen työntekoon

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: Ketterä luottaa laadukkaaseen arjen työntekoon Riku Saari

Ketterä ja JoKP päätyivät Suomen Cupin ensimmäisessä välieräottelussaan tasalukemiin 3-3, eikä lopputulos yllättänyt Ketterän päävalmentajaa Tuomo Ropoa.

– Me kohdattiin kahdesti ennen Suomen Cupia. Kerran voitettiin ja kerran hävittiin. Jokipojat on erittäin laadukas joukkue. Heillä on hyviä pelaajia, jotka pelaavat tosi hyvin yhteen, Ropo pohtii ja jatkaa, että hänellä ja JoKP:n päävalmentajalla Kari Martikaisella on yhteistä historiaa, ja siksi hän tiesi aika hyvin, mitä Suomen Cupin välierässä tulee vastaan.
 
– Viime vuodet istuttiin aika monta tuntia saman työpöydän ääressä ja analysoitiin aika monta peliä, Ropo viittaa kausiin, kun he olivat liigajoukkue SaiPan apuvalmentajia.
 
Ketterä on hallitseva Suomen Cupin mestari, ja se on tänäkin vuonna mainittu usein vahvimpana ennakkosuosikkina, jota muut lähtevät haastamaan. Ropo ei ota siitä paineita vaan kääntää sen joukkueen eduksi.
 
– Jos mietitään pelaajan kehitystä, niin mikäs sen parempi ympäristö kuin se, että tiedät pelaavasi joukkueessa, jota vastaan jokainen haluaa lyödä parasta pöytään. Sehän antaa meille hyvän haasteen tai alustan kehittymiselle, hän selittää.
 
Ropo siirtyi täksi kaudeksi Ketterän luotsiksi ja sanoo huomanneensa heti ensimmäisestä päivästä lähtien, että seurassa arjen työnteko on laadukasta ja siihen keskitytään hyvin. Tulos tulee sitten sen myötä – ja onhan sitä tullutkin, mutta kehityskohtia etsitään kaiken aikaa, jotta menestysvuosia tulisi lisää.
 
Hän keskusteli kesällä Ketterän pelaajien kanssa ja näki jokaisesta kaverista hehkuvan tietynlaista määrätietoisuutta ja tavoitteellisuutta. Näyttämisen halu paistoi läpi jo silloin ja on näkynyt syksyn aikana joukkueen arjessa.
 
– Meillä on ollut pieniä vastoinkäymisiä, kuten viikon karanteeni, mutta silti koko ajan fokus on pysynyt niissä asioissa, joihin me voidaan vaikuttaa.
 
Ropo mainitsee hänelle olleen alusta asti selvää, mitä joukkueelta odotetaan ja millä on merkitystä: harjoitellaan laadukkaasti sekä paljon ja luodaan arjesta sellainen ympäristö, missä pelaajilla on optimaalinen mahdollisuus kehittyä. Sitä kautta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.
 
– Tämä on  kilpaurheilua, niin kyllähän me lähdetään voittamaan jokainen peli keinolla millä hyvänsä, totta kai. Mutta isossa kuvassa pyritään satsaamaan siihen, että kehittyminen on meillä keskiössä, hän tiivistää.
 
Tavoitteellisuuden lisäksi Ropo nimeää tasaisuuden ja leveyden joukkueensa vahvuuksiksi.
 
– Maalit on jakautuneet tasaisesti neljälle kentälle ja on pelattu nousujohteisesti, hän summaa huomionsa tähän mennessä pelatuista kauden otteluista.

Etsi sivustolta