tiistai, 14 syyskuu 2021 12:20

Suomen Cup: JoKP ja IPK kovan haasteen edessä välierissä

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: JoKP ja IPK kovan haasteen edessä välierissä Pasi Mennander

Kova sekä hyvä haaste ja mittari omasta tasosta. Näin sanovat sekä JoKP:n päävalmentaja Kari Martikainen että IPK:n päävalmentaja Niko Härkönen tällä viikolla pelattavista Suomen Cupin välieristä.

– Hyvällä energialla ja hyvällä fiiliksellä lähdetään haastamaan Mestiksen jättiläistä. Mutta vastus on todella kova, Martikainen pohtii Ketterää vastaan pelattavia otteluita.
 
Martikainen on ensimmäistä kautta JoKP:n ja ylipäätään Mestiksen päävalmentajana ja alkoi valmistautua tähän kauteen jo keväällä seuraamalla Mestiksen otteluita entistä tarkemmin. Hän myös tutustui sarjan historiaan.
 
– Ketterä on ollut kolme, neljä vuotta  sarjan paras seura, ja mielestäni vielä vahvistunut viime kaudesta. Heillä on todella laaja pelaajamateriaali. Hyvä paikka meille katsoa, että missä mennään, hän toteaa.
 
JoKP siis kohtaa välierissä Suomen Cupin hallitsevan mestarin Ketterän ja IPK pelaa K-Espoota vastaan.
 
– Kiva päästä pelaamaan. Mukava kun vastaan tulee joukkue, jota vastaan ei viime kaudella pelattu kertaakaan eikä olla pelattu tänä vuonna. Vähän uusia tuulia, ja se tuo lisää energiaa. Paljon tulee matkustamista, mutta siihen onkin hyvä totutella nyt harjoituskaudella, Härkönen tuumii ennen K-Espoon kohtaamista.
 
Härkönen ei ole vielä seurannut yhtään K-Espoon peliä, mutta on nähnyt paperilla nimilistan ja päätellyt siitä, että kyseessä on todennäköisesti tämän kauden Mestis-sarjan toinen kärkijoukkue Ketterän ohella.
 
– K-Espoon nimilista on aika vakuuttava. Paljon kovempaa vastustajaa ei sarjasta löydy, joten ottelut ovat hyvä mittari meille, hän mainitsee.
 
Härkönen linjaa, että heidän täytyy pystyä puolustamaan hyvin K-Espoota vastaan, aivan kuten Hermestä vastaan puolivälierissä.
 
– Kolme maalia omiin kahteen peliin Hermestä vastaan. Sitä pitää pystyä jatkamaan. Mihinkään maalintekokilpailuun ei kannata lähteä K-Espoota vastaan, siinä voi tulla äitiä ikävä. Puolustamisen kautta ja jämäkällä omalla toiminnalla, hän summaa IPK:n aseet.
 
Välieräottelut pelataan keskiviikkona 15. syyskuuta ja perjantaina 17. syyskuuta. Välierien voittajat kohtaavat loppuottelussa Hartwall Arenalla perjantaina 12. marraskuuta.

Etsi sivustolta