torstai, 09 syyskuu 2021 08:12

Suomen Cup: JoKP taistelee suurella sydämellä pokaalista

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: JoKP taistelee suurella sydämellä pokaalista Pasi Mennander

Joensuussa valmistauduttiin suurella sydämellä Suomen Cupiin sekä alkavaan Mestis-kauteen, vaikka tie onkin ollut hieman kuoppainen ja haastava. Mehtimäen jäähallissa oli tulipalo heinäkuun lopulla juuri ennen kuin Kiekkopoikien oli määrä siirtyä harjoittelemaan jäälle, joten joukkue on hakenut jäätuntumaa harjoitushalleissa.

Siitä iso kiitos ja kunnia kavereille, että treenaaminen on ollut hyvää ja joukkue on innostunut, ensimmäistä kauttaan Mestiksessä ja JoKP:ssä päävalmentajana toimiva Kari Martikainen painottaa.
 
JoKP on pelannut Suomen Cupin kotiottelunsa Kontiolahdella, niin myös keskiviikkona, kun puolivälierien otteluparin vastustaja SaPKo kaatui joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 4-2. Sarjakauden alkaessa kotiottelut joudutaan siirtämään lähipaikkakunnille, sillä oman jäähallin korjaukset jatkuvat edelleen, eikä niiden päättymisajankohdasta ole vielä varmuutta. Toinen vaihtoehto on pelata kauden alussa vain vierasotteluita.
 
– Joukkueen vire on ollut erittäin positiivinen. Hyvin on harjoiteltu, vaikka on aivan eri asia harjoitella hallissa, jossa ei pelaa. Olen todella tyytyväinen siihen, miten joukkue on treenannut, Martikainen kehuu.
 
Suomen Cupin ottelut ovat Martikaiselle uusi tuttavuus, ja ensivaikutelma on, että ne ovat hyvä asia Suomi-kiekon kannalta
 
– Joukkueet saavat hyviä pelejä, joissa on panosta. Suomi-sarjan ja II-divarin joukkueet pääsevät pelaamaan ylemmän sarjan joukkueita vastaan, ja se on hyvä juttu, hän toteaa ja jatkaa, että JoKP lähti Suomen Cupiin pelaamaan voitosta.
 
– Siinähän on pokaali kyseessä, hän muistuttaa.
 
Mitä tulee edessä olevaan Mestis-kauteen, Martikaisen mielestä heillä on mahdollisuuksia vaikka mihin, jos kaikki menee hyvin.
 
– Joukkueen tekeminen on ollut todella positiivista. Meillä on aika pieni porukka, joten kaikkien täytyy pysyä kunnossa. Materiaali on hyvä, mutta se ei kauheasti kestä kolhuja ja iskuja, hän summaa.
 
Martikainen tietää, että kauden aikana vastaan tulee kovia joukkueita, ja JoKP:lle sovitetaan haastajan viittaa. 
 
– Jos kaikki on kunnossa, olemme erittäin yllätysvalmis ja kilpailukykyinen joukkue, hän lupaa.

Etsi sivustolta