tiistai, 07 syyskuu 2021 09:30

Suomen Cup: IPK luottaa raikkaaseen hyökkäyspelaamiseen

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

IPK:n päävalmentaja Niko Härkönen pohtii edessä olevia Suomen Cupin puolivälieräotteluita ja toteaa, että vastaan tulee kova porukka, todella kurinalainen ja sitkeä Hermes. IPK aikoo vastata haasteeseen hyvällä ja raikkaalla hyökkäyspelaamisella.

– Hermes on viime vuoden finaalijoukkue ja on minusta vielä vähän vahvistunut täksi kaudeksi. Todella hyvin valmennettu joukkue. Hyvä mittari meille, ja todennäköisesti tulee kovat pelit. Saa nähdä sitten mikä on lopputulos, Härkönen tuumii.

Hän jatkaa, että IPK lähtee pelaamaan Hermestä vastaan mahdollisimman hyvän hyökkäyspelaamisen kautta, mutta toki myös puolustuspeliin kiinnitetään huomiota.

– Kun puolustuspelaamista saadaan vähän jämäkämmäksi, niin sitten meillä on varmaan ihan hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon, Härkönen arvioi.

IPK:n tavoite Suomen Cupissa oli voittaa kolmannen kierroksen lohko ja edetä sen jälkeen niin pitkälle kuin mahdollista. Lohkovoitto tuli, ja Härkönen sanoo heidän olevan ”ainakin tuloksellisesti ihan oikealla tiellä”. Mitä joukkueen pelaamiseen tulee, hän ruotii, että siinä on lähtökohtaisesti paljon hyvää, mutta paljon on vielä parannettavaakin.

– Pitkä prosessi on taas edessä. Ei missään nimessä olla vielä valmiita, mutta pelaaminen voisi olla paljon huonompaakin kuin mitä se tällä hetkellä on. Oman kokemuksen perusteella uskon, että ihan aikataulussa mennään.

Hän kertoo aistivansa, että Suomen Cupin panokselliset pelit tuovat joukkueeseen lisää virtaa, varsinkin nyt, kun pelataan omaa sarjajoukkuetta vastaan ja nähdään, missä mennään tällä hetkellä. Mitä sitten lähdetään tavoittelemaan Suomen Cupin jälkeen Mestis-kaudella, siitä ei ole vielä käyty yhteistä tavoitekeskustelua, mutta ainakin playoff-paikka on yksi selkeä ja konkreettinen tavoite.

IPK:n tämän kauden kokoonpano on Härkösen sanoin nuori, urheilullinen, eteenpäin menevä ja innokas.

– Joukkueessa on hyvä tasapaino erityyppisien pelaajien välillä. On muutama taiteilija, mutta sitten on vähän rosoisuuttakin, hän kuvailee.

Entäs sitten se kauden peli-ilme?

– Kyllä siihen raikkaaseen ja hyvään hyökkäyspelaamiseen panostetaan. Uskon, että me ollaan siinä tänä vuonna yhtä hyviä kuin on oltu aikaisempinakin kausina, Härkönen nimeää joukkueensa vahvuuden.

Etsi sivustolta