keskiviikko, 01 syyskuu 2021 12:57

Suomen Cup: Karhu HT yrittää laittaa kampoihin Mestisjoukkueille

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

Karhu HT:n päävalmentaja Mikko Antila sanoo Suomen Cupin otteluiden olevan erittäin hyvä mittari siitä, missä joukkue menee nyt pari viikkoa ennen Suomi-sarjan alkua. Karhu HT liittyy mukaan Suomen Cupin peleihin tällä viikolla, kun mukana on yhteensä 24 joukkuetta II-divisioonasta, Suomi-sarjasta ja Mestiksestä.

– Haastajana lähdetään Suomen Cupin otteluihin, mutta totta kai joka peliä lähdetään voittamaan, vaikka vastustajat ovat todella kovia, hän viittaa lohkoon, jossa Karhu HT:n lisäksi pelaavat Mestiksen joukkueista TUTO Hockey ja KOOVEE.
 
Antila luotsaa ensimmäistä kauttaan Karhu HT:tä, joten Suomen Cupin peleissä hän näkee ensimmäisen kerran pelaajansa tositoimissa ja kovissa otteluissa.
 
– Jonkin verran porukassa on jo entuudestaan tuttuja kavereita, mutta paljon on myös uusia kasvoja. Tämän viikon ottelut auttavat siinä, että opin tuntemaan heidät paremmin pelaajina ja persoonina. Kokoonpano ei ole vielä ihan valmis, joten mukana on myös nuoria kavereita, jotka saavat hyvää kokemusta.
 
Karhu HT on Suomi-sarjan hallitseva mestari, mutta Antilan mielestä se ei vaikuta heidän pelaamiseensa – vaikka muiden joukkueiden suhtautuminen heihin saattaa muuttua.
 
– Meillä ei ehkä ole enää niin selkeää altavastaajan asemaa kuin aikaisemmin. Voi olla, että viime kauden mestarina Karhu HT on nyt joukkue, jonka muut haluavat voittaa, hän pohtii.
 
Antila kuvailee joukkueensa olevan hyvä sekoitus kokemusta ja uutta, nuorta pelaajistoa. Ryhmä on taitava kiekollinen porukka, joka on valmis kovaan työntekoon ja luottaa juuri sen tuovan hyvää tulosta.
 
– Valmistautumisaika tähän kauteen on ollut lyhyt, mutta en usko, että se haittaa. Runko on pysynyt melko hyvin koossa viime kaudesta, ja joukkueessa on tosi hyvä henki, joten uusien pelaajien on helppo tulla mukaan. Uskon, että porukka hitsautuu aika nopeasti yhteen.
 
Antila valmentaa ensimmäistä kauttaan paitsi Karhu HT:ssä niin myös Suomi-sarjassa, joten hän ei oikein osaa vielä arvioida, millaisia joukkueita tulee vastaan kauden aikana. Mutta Karhujen tämän kauden tavoitteesta on jo puhuttu kopissa.
 
– Meillä ei varsinaisesti ole mitään sijoitustavoitetta, mutta kyllä siitä lähdetään liikkeelle, että playoffeihin mennään. Se on meidän minimitavoite. Katsotaan siitä sitten eteenpäin, hän linjaa.

Etsi sivustolta