torstai, 30 kesäkuu 2016 15:17

Rullakiekon SM -otteluraportti - Veikot-Koovee Rollers 5-4

Kirjoittanut Toimitus

Vuorelan Veikot voitti rullakiekon finaalisarjan avausottelussa keskiviikkoiltana Koovee Rollersin maalein 5-4. Tehokas ylivoimapeli takasi Veikoille ensimmäisen kiinnityksen rullakiekon Suomen mestaruuteen.

Ottelun ensimmäinen erä oli vierasjoukkueen hallintaa. Ottelu ei ollut kunnolla ehtinyt alkaa kun vierasjoukkue Koovee teki ensimmäisen maalin Jouni Aallon toimesta. Ensimmäisessä erässä Koovee hallitsi peliä ja kiekkoa miten halusi ja kotijoukkue  pääsi vain harvoihin hyökkäyksiin kohti Kooveen maalia. Erän torjunnat kertovat erän kulusta paljon. Veikkojen Petri Karhu 12 torjuntaa ja vieraiden Juha Taponen vain kaksi torjuntaa.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Koovee lisäsi johtoaan ajassa 12.44 Markus Jokisen kauniilla rystynostolla yläkulmaan. Erän ja ottelun käännekohta tapahtui erän puolivälissä, kun Veikot pääsi pelaamaan ylivoimalla. Kavennus 1-2 syntyi Lasse Lappalaisen mailasta ajassa 18.14. Vierasjoukkueen hyvä ote herpaantui ja Veikot pääsi otteluun hyvin mukaan. Tasoitus nähtiin 2,5 minuuttia myöhemmin tehokkaan ottelun pelanneen Petri Partasen (2+1) toimesta.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Kooveelle tarjottiin erän alussa sekä puolivälissä mahdollisuus ylivoimalla päästä johtoon. Vierasjoukkueen ylivoimapeli oli tänään tehotonta ka viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 2-2.

Neljänteen erään Veikot sai unelma-alun kun Koovee puolustusvirheen seurauksena Teemu Virtala vapautti Jere Savolaisen maalintekoon, Kooveen puolustuksen ihmetellä vieressä. Kooveen pelaajat selkeästi turhautuivat omaan tehottomuuteensa ja Veikot rankaisi toistamiseen illan aikana ylivoimalla Partasen toisella maalilla ajassa 40.59. Koovee pääsi yrittämään kolmannen kerran ylivoimalla kavennusta, mutta tehottomuus vaivasi vierasjoukkueen ylivoimapeliä. 

Aalto teki illan toisen maalinsa ja herätti Koovee toivoa reilu kolme minuuttia ennen loppua kaventamalla tilanteeksi 4-3. Heti Kooveen maalinjälkeisessä vaihdosta kotijoukkueen Arto Kejonen lisäsi Veikkojen johdon jälleen kahteen maaliin ja ottelu näytti jo ratkenneelta. Finaaliotteluihin kuitenkin kuuluu taistelu summerin päättymiseen saakka ja Kooveen illan näkyvin pelaaja Markus Jokinen onnistui kaventamaan ajassa 46.10. Ottelun lopussa Koovee haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia siinä kuitenkaan onnistumatta.

Erittäin hieno ja vaiherikas ensimmäinen finaali nähtiin Lapinlahdella ja Veikoilla on mahdollisuus varmistaa toinen perättäinen mestaruus perjantaina Haka 2:ssa Tampereella klo 19.00. 

Rullakiekon Suomenmestaruus ratkeaa kahdella voitolla ja mahdollinen kolmas ja ratkaiseva finaali pelataan la 2.7. Lapinlahdella klo 16.00. Ottelut näkyvät myös Elisan Fanseat-palvelun kautta.

 

Olet nyt

Lisää Rullakiekon SM:n uutisia

 
 
 

Rullakiekon SM-liiga kausi kaudelta

Etsi sivustolta