sunnuntai, 29 touko 2016 13:23

PEPEn valmentaja Esa Tikkanen: "Toivottavasti laji aukeaisi muillekin"

Kirjoittanut Hinni Hirvonen

Esa Tikkasen tie vei täksi kaudeksi somerolaisen PEPE Rollerin penkin taakse. 

- Tuleva vaimoni on sieltä kotoisin. Olemme asuneet siellä ja pojat kysyivät talvella, kun pelasimme jääkiekkoa, että olisiko kiinnostusta lähteä auttamaan ja valmentamaan heitä, Tikkanen kertoo.

Tikkaselle kausi rullakiekkovalmentajana on ensimmäinen. Viisinkertainen Stanley Cup -voittajan mielestä ero jääkiekkoon ei ole suuri.

- Rullakiekolla on kuitenkin jääkiekkoperinteet. Neljällä neljää vastaan pelataan ja säännöt ovat vähän erilaiset, Tikkanen kertoo.

Mitä uutta Tikkanen on tuonut somerolaislaumaan?

- Uutta taktiikkaa, me pelaamme paikkapuolustusta tällä hetkellä. Nopeasti yritämme lähteä niin kuin moni muukin joukkue.

Tikkanen on mielissään etenkin junioreista, jotka ovat löytäneet tiensä rullakiekon pariin.

- Kuten jääkiekossakin nyt nuoret ovat pinnalla, meille tulee paljon uusia nuoria pelaajia, jotka haluavat pelata. Toivottavasti rullakiekko menee eteenpäin.

PEPEn kauden tavoitteena on tunkeutua neljän parhaan joukkoon. Tällä hetkellä somerolaiset ovat sarjassa viidentenä, kun jäljellä on neljä ottelua. Eroa viimeisestä pudotuspelipaikasta kiinni pitävään Inline Vantaaseen on vain piste.

- Menemme eteenpäin peli kerrallaan. 

Oman haasteensa tuo kokoonpanon kasaaminen.

- Tämä on nyt toinen ottelu, kun saimme kaikki pelaajat mukaan. Sitten kun saadaan koko joukkue kasaan, meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä. 

Harmillisen harva löysi tiensä Tikkurilan jäähallin katsomoon.  Tikkanen itse innostui lajista Tampereen MM-kisoissa kesällä 2015 ja toivoi myös suuren yleisön innostuvan rullakiekosta.  

-Tämä on erittäin viihdyttävä peli, tulee paljon maaleja. Mutta eihän tätä paljon mainosteta. Pojat tulee aina innoissaan mukaan, toivottavasti laji aukeaisi muillekin. 

 

Olet nyt

Lisää Rullakiekon SM:n uutisia

 
 
 

Rullakiekon SM-liiga kausi kaudelta

Etsi sivustolta