keskiviikko, 18 touko 2016 06:28

Rullakiekon SM // Mikko Mattila palasi rullakiekkokaukaloon

Kirjoittanut Hinni Hirvonen

Inline Vantaan Mikko Mattila tekee paluun rullakiekkokaukaloon pitkän tauon jälkeen. Rullaleijonissa Mattila kiekkoili viimeksi MM-kisoissa 2003 ja SM-liigassa Mattila nähtiin vuonna 2004 kuusankoskelaisen Jokkerin Bulldoggien paidassa.

Jääkiekkourallaan 38-vuotias Mattila viihtyi pisimpään Mestis-seura KooKoon riveissä, mutta pyörähti myös Italiassa, Tanskassa, Englannissa ja Ruotsissa.

Idea paluusta rullakiekon pariin syntyi viime kesän MM-kisoissa Tampereella.

- Olimme katsomassa Suomi–Ruotsi -ottelua, kun Tuomisen Aki alkoi puhua, että Vantaalle perustettaisiin uutta joukkuetta. Illan mittaan ajatus alkoi tuntua paremmalta ja paremmalta. Sitten pitikin vastata sanoihin teoilla.

Vantaalaisten valmistautuminen rullakiekkokauteen ei sujunut toivotulla tavalla. Joukkue ei päässyt harjoittelemaan Tikkurilassa kertaakaan ennen kauden avausta.

- Vähän sellainen olo, että tarvitsisi syöttöä ja laukausta hioa, Mattila naurahtaa.

Moni vastustajajoukkue nimesi vantaalaisryhmän pahimmaksi vastustajaksi kauden avauskyselyssä. Vantaalaiset voittivat huhtikuun lopulla Somerolla järjestetyn OP-cupin kukistettuaan Pahalammen finaalissa maalein 12–6.

- Joukkueemme on sekoitus vanhempia ja nuorempia miehiä. Nuoret jätkät menevät aika liukkaasti ja me vanhemmat yritämme pysyä perässä.

Joukkue jatkoi vahvoja otteitaan myös rullakiekon SM-liigassa. Toukokuun puoliväliin mennessä Inline Vantaa oli voittanut kolme ottelua neljästä.

- Tavoittelemme joka pelistä voittoa. Jos joka pelin voittaa, niin sittenhän tulos on hyvä, Mattila summaa.

Inline Vantaa pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Tikkurilassa keskiviikkona 18.5, kun vastaan asettuu tamperelainen Tap-Team. Mattila toivoo myös yleisön löytävän perille.

- Pitkästä aikaa Vantaalla pelataan rullakiekkoa, ja puitteet Tikkurilassa ovat ainakin kunnossa. Nuoria komeita miehiä kannattaa ainakin tulla katsomaan.

Inline Vantaa–Tap-team Tikkurilan jäähallissa keskiviikkona 18.5 kello 19.00. 

 

Olet nyt

Lisää Rullakiekon SM:n uutisia

 
 
 

Rullakiekon SM-liiga kausi kaudelta

Etsi sivustolta