tiistai, 17 touko 2016 08:48

Rullakiekon SM // Marko Virtala paluustaan siilinjärveläisseuraan: "Hyvältä tuntuu"

Kirjoittanut Hinni Hirvonen
Marko Virtala #8 syötti Veikkojen neljännen maalin ottelussa Kooveeta vastaan. Peli päättyi Veikkojen 6–2 voittoon. Marko Virtala #8 syötti Veikkojen neljännen maalin ottelussa Kooveeta vastaan. Peli päättyi Veikkojen 6–2 voittoon. Hinni Hirvonen

Vuorelan Veikot vahvistui täksi kaudeksi kovalla pelimiehellä, kun Marko Virtala palasi seuran vahvuuteen. Myös isoveli Teemu Virtala pelaa Veikoissa.

- Hyvältä tuntuu, minulla on hyvät muistot Veikoista, Virtala kommentoi paluutaan siilinjärveläisseuraan.

Virtala oli yksi joukkueen avainpelaajia mestaruuskaudella 2009. Veikkojen lisäksi Virtala on edustanut synnyinkaupunkinsa Uudenkaupunkin ylpeyttä Roller Eaglesia sekä turkulaisia SKA Kärsämäkeä ja Old School HC:ta. 

- Turkuun ei täksi kaudeksi saatu kasaan joukkuetta, Virtala harmittelee.

Virtala on kova tekijä myös jääkiekon puolella. Kokenut hyökkääjä ehti pelata reilut viisi kautta TPS:ssä ennen siirtymistään Kazakstaniin Arlan Kokshetauhun.

- Siellä oli paljon taitavia venäläisiä pelaajia. Se ei ole ehkä yhtä organisoitua kuin Suomessa, mutta sarjassa on paljon taitavia yksilöitä, Virtala kertaa kokemuksiaan Keski-Aasiassa.

Myös veli Teemu pelasi vuonna 2009 perustetussa kazakstanilaisjoukkueessa. Joukkue voitti runkosarjan, mutta taipui finaaleissa Beibarys Atyraulle.

- Meillä kotipeleissä oli hyvä tunnelma, tupa oli lähes aina täynnä. Joissain peleissä katsomossa saattoi istua kuusikymmentä ihmistä, Virtala kuvailee kazakstanilaista kiekkokulttuuria.

Viime viikolla alkanut rullakiekon SM-liigakausi on Virtalalle jo kolmastoista. Rullakiekon pariin mies palaa keväisin mielellään.

- Rullakiekko on paljon enemmän kiekollinen peli. Rullakiekossa tehdään enemmän peliä eikä heitetä kiekkoa päätyyn. Onhan tämä hauska peli, Virtala luettelee lajin hienouksia.   

 

Olet nyt

Lisää Rullakiekon SM:n uutisia

 
 
 

Rullakiekon SM-liiga kausi kaudelta

Etsi sivustolta