tiistai, 10 maaliskuu 2020 09:35

TPS nappasi Nuorten SM-liigan viimeisen puolivälieräpaikan – Jukurit kaatui tiukassa kamppailussa – "Kova tempo ja vääntö"

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jesper Larinmaa. Jesper Larinmaa. Leeni Pellinen

TPS nappasi runsaslukuisen kotiyleisön iloksi niukan 2–1-voiton Mikkelin Jukureista ratkaisevassa kolmannessa villi kortti -kierroksen ottelussa ja eteni kahdeksantena joukkueena Nuorten SM-liigan puolivälieriin.

Yksi kotijoukkueen näkyvimpiä pelaajia illan kamppailussa oli työteliäästi ahkeroinut hyökkääjä Jesper Larinmaa, joka totta kai oli tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

– Oli kyllä tosi tiukka kamppailu, kova tempo ja vääntö. Koko ajan oli tarkoitus pelata voitosta ja mun mielestä me onnistuttiin joukkueena. Oli hienoja alivoimatappoja, Larinmaa summasi hymyssä suin ottelun jälkeen.

– Kiitos tosi paljon ensinnäkin yleisölle tänään tuesta. Oli älyttömän hienoa nähdä, että oli noin paljon katsojia, turkulaisnuorukainen iloitsi tuhatviisisataapäisestä kotiyleisöstä.

Molemmat joukkueet saivat ratkaisevaan otteluun avuksi useita Liiga-pelaajia.

– Tietysti on hienoa, että näihin peleihin saadaan sit kaikilta parhaat pelaajat. Mun mielestä se pitääkin olla niin.

Larinmaan mielestä ottelun panos näkyi varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä.

– Alkuun huomasi, että oli tosi kova lataus koko joukkueella ja otimme ehkä vähän tyhmiä jäähyjä. Sitten erätauolla puhuttiin, että rauhoitutaan ja ruetaan pelaamaan omaa peliä ja ollaan huolellisia kiekon kanssa, niin kyllä se sitten alkoi kääntymään.

Maalitolppien välissä Eetut, Anttila (TPS) ja Randelin (Jukurit), hoitivat torjuntatyöt mallikkaasti, ja ottelu eteni maalittomana aina toisen erän viime sekunneille saakka. Ajassa 39.50 TPS-puolustaja Aleksi Anttalainen pamautti kiekon Jukuri-verkkoon Nuutti Viitasalon ja Larinmaan tarjoilusta.

– Onnistuin itekin tänään ihan hyvin. Tosi tärkeä maali saatiin siihen toisen erän loppuun, kuvaili hyvässä iskussa ollut Larinmaa omaa pelaamistaan.

Kolmannessa erässä Jukurit yritti raivoisasti kammeta ottelua tasoihin. Lopulta Aarne Intonen iski isännille voittomaaliksi jääneen toisen osuman tyhjään maaliin reilu minuutti ennen ottelun loppua. Jukuri-hyökkääjä Henri Nikkanen kavensi vielä 37 sekuntia ennen päätössummeria ottelun loppulukemiksi 2–1.

TPS pelurit juhlivat voittoa riehakkaasti, mutta jokainen tietää sen, että katseet on käännettävä nopeasti jo tulevaan puolivälieräsarjaan, sillä joukkue matkaa Ouluun jo huomenna.

– Meillä on ollut Kärppien kanssa runkosarjassakin aika tiukkoja otteluita yhtä lukuunottamatta. Kyllä siitäkin tiukka vääntö tulee. Mekin luultavasti saadaan taas paras porukka, niin tulee aika hieno sarja, Larinmaa ennakoi keskiviikkona käynnistyviä puolivälieriä.

– Tosi paljon matkustamista luvassa, mutta on tämä tosi hienoa aikaa. Tätä on odotettu koko kausi, Larinmaa fiilisteli.

Kärpät matkaa lauantaiksi Turkuun. Larinmaa toivoo, että myös silloin heillä on ottelussa runsaslukuinen kotiyleisö tukena.

– Ei muuta kun sankoin joukoin lauantaina kannustamaan. Hyvää kiekkoa tarjolla ja pistetään Kärpät tosi tiukoille.

- Ottelun TPS–Jukurit tilastotapahtumat tulospalvelussa
- Nuorten SM-liigan pudotuspelit tulospalvelussa
- Jesper Larinmaan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt