torstai, 13 helmikuu 2020 20:12

Tappara murskasi TPS:n Nuorten SM-liigassa keskiviikkona – Illan tehopelaaja Kasper Simontaival: ”Oltiin alussa valmiimpia”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kasper Simontaival. Kasper Simontaival. Mika Kylmäniemi

Tappara haki tärkeät sarjapisteet Turusta, kun se murskasi TPS:n lopulta maalein 8–1. Ottelun hahmoihin lukeutui Nuorten SM-liigan tammikuun nuoreksi pelaajaksi valittu Tappara-hyökkääjä Kasper Simontaival, joka myhäili tyytyväisenä pelin jälkeen.

– Oltiin valmiimpia alussa, saatiin heti alkuun pari maalia ja meidän veskari pelasti vielä pari läpiajoa siinä alussa. 4–0-johdossa oli helppo lähteä toiseen erään, vaikka toisaalta kyllä se oli vähän vaarallinenkin, iloinen tampelaisnuorukainen kertasi illan kamppailua ja jakoi samalla kiitosta maalivahti Leevi Nikkiselle, jolle kertyi ottelussa 26 torjuntaa.

Ottelussa neljä tehopistettä (1+3) iskenyt Simontaival oli luonnollisesti tyytyväinen myös omaan pelaamiseensa.

– Hyvin meni kyllä ittelläkin. Alkuun just työmäärän kautta sai kiekonriistoja ja siitä sitten sai maalipaikkoja ja sattu sitten kaveritkin osuu tietty, et ei tästä pelkästään ittelle voi kunniaa ottaa, kertoi Simontaival hymyillen.

Ahkera työnteko ja työteliäs pelaaminen ovat juuri niitä asioita, joihin nuori peluri on tällä kaudella erityisesti keskittynyt. Simontaival kertoo, että taidot ja pelikäsitys ovat riittävällä tasolla, mutta työteliäisyyttä hän peräänkuuluttaa edelleen.

– Taidot ja pelikäsitys riittää. Sais sitä työntekoa joka vaihtoon, että pystyis vielä viimeisessä erässä vikassa vaihdossakin pelaamaan täysillä.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen valmennusjohto valitsi Tappara-pelurin tammikuun nuoreksi pelaajaksi Nuorten SM-liigassa. Valmentajat arvostivat juuri hänen tekemään työmäärää ja kamppailupelaamista, joka näytti suuntaa Tapparan pelaamiseen.

– Kyllähän se aika hienolta tuntuu, että saa sellaisen kunnianosoituksen. Kyllä sitä on myös töitä tehnyt sen eteen – ei nyt erityisesti tietyn palkinnon eteen vaan yleisesti – mutta nyt näkee tuloksia ja saa huomionosoituksen siitä, et on tehny hommia ja menny eteenpäin ja kehittynyt, tammikuun kymmenessä ottelussa 5+7 tehot iskenyt Simontaival mietti.

Seuraavat viikot Simontaival kertoo keskittyvänsä täysillä arkeen ja tekemään kaikkensa sen eteen, että Tappara päättää runkosarjan kuuden joukossa.

– Se on se minimitavoite (6. sija) ja sitten tietysti playoffeissa mennä mahdollisimman pitkälle, Simontaival päätti.


- Ottelun TPS–Tappara tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt