lauantai, 01 helmikuu 2020 10:20

Nuorten SM: Tappara jatkoi voittokannassa – Leevi Nikkiselle nollapeli

Kirjoittanut
Leevi Nikkinen pysäytti perjantain torjunnoillaan TPS:n. Leevi Nikkinen pysäytti perjantain torjunnoillaan TPS:n. Mika Kylmäniemi

Nuorten SM-liigan perjantain otteluissa vain JYP pystyi vierasvoittoon. HIFK yllätti kotonaan sarjakärki Kärpät ja Tappara jätti TPS:n maaleitta.

HPK nousi sarjataulukossa neljänneksi kaatamalla Pelicansin voittomaalikilpailussa. Lahtelaisille tappio oli jo kuudes peräkkäinen – näistä kolme on tullut jatkoaikapeleissä. Valtteri Suni teki HPK:n tasoitusmaalin ja onnistui ratkaisumaalissa myös voittomaalikilpailussa. 19-vuotias laitahyökkääjä on seitsemän ottelun pisteputkessa saldolla 4+6.

Jokerit kukisti kotonaan Jukurit ja aiheutti mikkeliläisille neljännen peräkkäisen tappion. 18-vuotias puolustaja Oliver Tuhkanen teki Jokerien voittomaalin päätöserässä. Maali oli Tuhkaselle kauden viides.

HIFK voitti Kärpät ja otti viidennen voittonsa kuuden pelin jaksolla. Sarjakärki Kärpille tappio oli neljäs viimeisiin seitsemään otteluun. HIFK onnistui avauserässä kolmesti alle 12 minuutissa ja päätöserän alussa kahdesti 29 sekunnin välein. Puolustaja Eero Teräväinen syötti HIFK:n maaleista kolme. Kevätkauden 10 ottelussaan hän on kirjannut 11 syöttöpistettä.

JYP voitti Porissa Ässät ja nappasi kolmannen jatkoaikapelin voittonsa neljän ottelun jaksolla. JYPin avainpelaajaksi noussut puolustaja Joonas Viinikainen (1+2) ratkaisi ottelun maalillaan ajassa 61.31 ja syötti myös tasoitusmaalin varsinaisen peliajan lopulla.

Tappara nollasi TPS:n ja venytti voittoputkensa kolmeen otteluun. Leevi Nikkinen torjui kauden neljännessä nollapelissään 31 kertaa. Kevätkaudella huippuiskussa ollut keskushyökkääjä Aku Kinnari oli mukana molemmissa Tappara-maaleissa pistein 1+1. Kinnari on kirjannut 10 ottelussaan 14 pistettä.

Ottelut perjantaina 31.1.

HPK – Pelicans 3-2 VL
Jokerit – Jukurit 5-3
HIFK – Kärpät 6-2
Ässät – JYP 3-4 JA
Tappara – TPS 2-0

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta